Redactie
Redactie Inspiratie 20 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

3 don’ts voor je messen

Een vlijmscherpe messenset kan nog zo leuk zijn, maar als je er niet goed mee om gaat, heb je er al vrij snel niets meer aan.

TheKitchn zette drie belangrijke punten onder elkaar die ervoor zorgen dat je messen binnen no time verpest worden.

1. Je messen zonder bescherming bewaren in een la

Dit gaat om een aantal redenen vaak helemaal fout. Ten eerste is het gevaarlijk om scherpe messen los in je la te hebben liggen. Daarnaast wrijven ze tegen allerlei ander kookgerei en bestek, waardoor ze veel te snel bot worden. De beste manier voor het bewaren van je messen is aan een magnetische strip of in een blok.

Heb je amper ruimte in je keuken? Bewaar ze dan met een speciale beschermhoes die je online hier bestelt.

184687613

2. Wassen in de vaatwasser

Als er één ding funest is voor je messen, is het wel het wassen in de vaatwasser. Naast dat vaatwastabletten ontzettend agressief zijn, worden je messen continu van hot naar her geduwd waardoor je messen bot worden.

Was daarom je messen altijd in de gootsteen met heet water en zeep en laat ze nóóit drogen door de lucht. Droog ze gelijk af met een theedoek en leg pas terug wanneer ze volledig droog zijn.

3. Het verplaatsen van groenten en kruiden met de scherpe kant van je mes

Terwijl je dit leest denk je waarschijnlijk bij jezelf “jep, guilty as charged“. Het is zó handig, maar ó-zo slecht voor je messen. Onze tip: draai ze om – maar pas wel op – en schuif met de botte kant van je mes je zojuist gesneden producten opzij.

465230885

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.