Redactie
Redactie Drenthe 12 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

5 x culinair genieten op de Wadden

Het zou zomaar kunnen dat je deze zomer op één van de Waddeneilanden belandt. Naast lekker uitwaaien op het strand en genieten van de natuur, wil je dan natuurlijk ook goed eten. Waar je dat op welk eiland doet, zochten wij voor je uit.

1. Bij Jef, Texel
Herenstraat 34, Den Hoorn

Bij Jef waan je je even helemaal in Texelse sferen. Op het menu staan vooral lokale gerechten als Texels rund, lam en Texelse schelp- en schaaldieren. Het interieur wordt gekenmerkt door veel licht, zandkleuren en houttinten, waardoor je het gevoel krijgt écht even helemaal weg te zijn.

Bij Jef heeft één Michelinster. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan tijdig.

Bron: Facebook

2. Het Armhuis, Vlieland
Kerkplein 6, Vlieland

Als je op Vlieland op zoek bent naar een fijne plek om lekker te eten, ga dan naar Het Armhuis. In een karakteristiek, oud pandje eet je hier de lekkerste gerechten. Je hebt de keuze uit drie, vier of vijf gangen en je eet wat op dat moment in het seizoen is. Een heerlijke en gastvrije plek om uitgebreid te dineren.

3. Ambrosijn, Schiermonnikoog
Langestreek 13, Schiermonnikoog

Voor een avond culinair genieten op Schiermonnikoog kunnen we Ambrosijn aanraden. Laat je verrassen door het menu van de chef of stel je eigen menu samen van de kaart. Ga bijvoorbeeld voor coquilles op een crème van oester met citroen en Waddenkokkels. Ook een aanrader is de boeren maïskip met geroosterde andijvie, beukenzwam en jus van eekhoorntjesbrood.

Tip: ben je in de buurt, maar niet op zoek naar een uitgebreid diner? Bestel dan in ieder geval een ijsje bij de ijssalon van Ambrosijn. Het schepijs wordt hier dagelijks bereid en van de zomer heb je de keuze uit maar liefst 30 smaken!

4. Zee van tijd, Ameland
Rixt van Doniastraat 18, Nes

Op Ameland kan je bij Zee van Tijd genieten van ontbijt tot diner en je kan er ook blijven slapen. Op het menu vind je allerlei smaakvolle visgerechtjes als krokante ansjovis en mosselen, oesters en kabeljauw, maar ook rijk gevulde maaltijdsalades en gerechten met vlees. Bekijk het volledige menu hier.

5. Caracol, Terschelling
Molenstraat 7, West-Terschelling

Dé culinaire hotspot van Terschelling is Caracol. In een eigen biologische tuin worden verse groenten en fruit verbouwd voor in de keuken en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met wat het Waddengebied te bieden heeft. In het voorjaar staat bij Caracol lam op het menu, van mei tot en met september wilde zeebaars en in het najaar wildgerechten. Bekijk hier het menu van dit moment.

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.