Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 6 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Video: zo gaan ze te werk bij een driesterrenrestaurant in Las Vegas

Heb je je weleens afgevraagd waarom een driesterrenrestaurant een driesterrenrestaurant mag heten? Welnu, in deze video wordt dat duidelijk. Bij restaurant Joël Robuchon in Las Vegas wordt er zelfs een meetlat naast de mise en place gelegd om te checken of alle ingrediënten op dezelfde grootte zijn gesneden…

Dit driesterrenrestaurant streeft naar perfectie

Restaurant Joël Robuchon in Las Vegas mag drie sterren op zijn naam schrijven en is daarmee het enige driesterrenrestaurant in Vegas. Topchef Christophe De Lellis bestiert er de keuken en hij probeert de filosofie van culinair grootmeester Joël Robuchon – die in 2018 overleed – levend te houden.

Samen met zijn keukenbrigade streeft hij naar perfectie. “Maar”, zegt de chef, “je moet niet denken dat je gerecht perfect is. Naar mijn idee is er altijd ruimte voor perfectie”.

How a Master Chef Runs the Only Las Vegas Restaurant Awarded 3 Michelin Stars – Chefs of the Strip

Welcome to part two of Chefs of the Strip. Today’s episode focuses on Christophe De Lellis, the chef behind the majestic Joël Robuchon restaurant in the MGM Grand hotel. Eater is the one-stop-shop for food and restaurant obsessives across the country. With features, explainers, animations, recipes, and more - it’s the most indulgent food content around.

Witte truffels met roze plekjes

In bovenstaande video zie je in ieder geval tot welke hoogten de keukenbrigade zich beweegt om zo dicht mogelijk bij die perfectie te komen. Of in ieder geval: om die drie sterren te behouden. En dat is indrukwekkend. Zo legt Christophe uit waar hij naar zoekt als hij de perfecte witte truffels wil serveren. De exemplaren met roze plekjes erop zijn zijn favoriet.

Ook zijn de chefs urenlang bezig om perfecte witte puntjes op een gerecht aan te brengen. Of je nou dol bent op dit soort culinaire hoogstandjes of ze afdoet als “liflafjes”, het is uiterst vermakelijk om te zien hoe gedisciplineerd hier wordt gewerkt.

Meer sterrenrestaurants:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.