Redactie
Redactie Inspiratie 5 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips wordt een etentje bij een sterrenrestaurant een stuk goedkoper

Zou je vaker bij sterrenrestaurants willen eten, maar schrikken de vaak hoge prijzen je af? Wij geven je een aantal slimme tips waardoor een etentje bij een sterrenrestaurant een stuk goedkoper kan uitvallen. 

Ga voor de lunch

Onze nummer 1 tip voor uiteten gaan bij sterrenrestaurants is de lunch. Tal van restaurants serveren namelijk een lunchmenu voor een vele malen lagere prijs dan het diner, terwijl je (ongeveer) hetzelfde krijgt.

Dit kan soms wel ruim de helft schelen in prijs, al hebben we het dan natuurlijk niet over de wijnen. Dit zijn onze favorieten:

Yamazato in hotel Okura
Ron Gastrobar
Bord’eau in hotel De l’Europe
Beluga Loves You
De Leest

Laat het aperitief voor wat het is

Het gebeurt ons nog te vaak: bij binnenkomst word je gevraagd of je trek hebt in een lekker aperitief en voor je het doorhebt drink je een glas champagne à €25,-.

Het wordt waarschijnlijk (hopelijk?) niet expres gedaan, maar pas dus goed op met wat je bestelt.

Bestel de wijn per fles

Hoe aantrekkelijk (én smakelijk!) een wijnarrangement ook is, het kost vaak veel meer. Niet alleen omdat de wijn zelf duurder is, ook omdat de wijn per fles voordeliger is dan alleen een glas.

Onze tip: deel met je tafelgenoten een fles en vraag de sommelier een soort uit te zoeken die bij meerdere gerechten tegelijk past.

Niet te veel gangen

We krijgen regelmatig de vraag of je met honger naar huis gaat na een etentje in een sterrenrestaurant. Geloof ons, dit is echt niet zo. Er zijn uitzonderingen op de regel, maar in principe is een menu opgebouwd om je voldoende te voeden. Of dit nu 3, 6 of 9 gangen zijn.

Uiteraard is er een verschil tussen 3 en 9 gerechten, maar ook bij het eerste zul je niet met honger je bed in kruipen. Wees dus niet bang en bestel liever wat minder gangen zodat je er relaxter van kunt genieten, in plaats van dat je misschien wel té vol naar huis gaat en met een veel te hoge rekening.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.