Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 5 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Van deze culi trip gaat je foodie hart sneller kloppen (warning: je moet wel diep in de buidel tasten)

Zin in een vakantie én in goed eten op sterrenniveau? Dan gaat je hart van deze culinaire reis naar Mallorca ongetwijfeld sneller kloppen. Het Spaanse eiland heeft in 2018 acht Michelin-sterren mogen ontvangen, maar met dit concept willen Mallorca Luxury Villas en Les Patrons Cuisiniers daar nog een culinair schepje bovenop doen.

Voor de vierdaagse culinaire reis worden Nederlandse sterrenchefs naar Mallorca gevlogen om daar voor én met de gasten te koken. Van ontbijt tot avondeten is alles één grote culinaire verrassing.

Wat ga je allemaal doen?

Je begint de vakantie met een signature breakfast van de chef en vervolgens ga je op een culinaire ontdekkingsreis over het hele eiland.

Een authentiek Mallorcaans restaurant, een zeer markant wijnhuis, een olijfolieproducent en Palma’s populaire versmarkt Mercat de l’Olivar zijn onder andere adressen waar je smaakpapillen op de proef gesteld gaan worden.

Tussendoor eet je een gevarieerde lunch en je sluit de dag af met een fantastisch diner.

Vier dagen lang geniet je van culinaire uitjes en heerlijke gerechten, maar heb je ook de kans om de chef op een andere manier te leren kennen. Tip: ontfutsel de grootste keukengeheimen en tips, zodat je ook bij thuiskomst heerlijk kan blijven eten.

chefs koken in de keuken

Welke chefs kan ik verwachten?

Er zijn vier arrangementen te boeken met elk een andere chef. In april koken Martin Kruithof** (van De Lindenhof) en Edwin Vinke** (van De Kromme Watergang). In oktober kun je eten met Yuri Wiesen* (van Restaurant Wiesen) en Egon van Hoof* (van Restaurant MOS Amsterdam).

Eten in het vliegtuig: 5 tips om je vliegreis lekkerder te maken

Dat klinkt lekker, waar moet je heen?

Als je culinaire hartslag ineens overuren draait, is deze culi trip misschien wel iets voor jou. Je verblijft tijdens de reis in een chique villa in Moscari, Mallorca, met alles erop en eraan. Je kunt de villas afzonderlijk of met een groep afhuren.

Klinkt goed? Dan moet je wel even diep in de buidel tasten, want het arrangement is te boeken vanaf €2.450,- per persoon (exclusief ticket). Je vindt meer informatie over de culinaire reis op de website van Mallorca Luxury Villas.

Culinair op reis

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.