Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste broodjes van Florence en nu hebben we officieel trek

Bij Osteria All’antico Vinaio in het Italiaanse Florence maken ze broodjes die er zó waanzinnig goed uitzien, dat we het je niet kwalijk nemen als je nu per ongeluk een hap van je beeldscherm probeert te nemen. Deze zaak maakt de allerbeste broodjes van Florence. En ze zitten nu ook in New York!

De beste broodjes van Florence

Antico Vinaio zit alweer een tijdje in Florence: al sinds de jaren ’60 om precies te zijn. Op een drukke dag komen er wel 700 hongerige Italianen (en toeristen) langs voor zo’n beroemd broodje. Ze zijn zó populair, dat de zaak onlangs uitbreidde met een vestiging in New York. Ook daar zijn de rijen lang.

Maar wat maakt de broodjes van deze zaak zo geliefd? Het begint allereerst met fantastisch brood. Bij Antico Vinaoi gebruiken ze schiacciata: een Italiaans breekbrood dat op het oog veel lijkt op focaccia. Maar laat dat de inwoners niet horen: volgens hen is het een typisch Florentijns product dat uniek is voor de stad.

Culy Homemade: focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème

Florentijnse salami, artisjokkencrème en aubergine

En die schiaccata worden bij deze broodjeszaak belegd met de lekkerste vullingen. De bestseller (en ook meteen het allereerste broodje dat hier ooit geserveerd werd) is de La Favolosa. Een broodje met sbriciolona (een Florentijnse salami), een crème van Pecorino, artisjokkencrème en een soort salsa van pittige aubergine.

Op het menu staan suggesties van de broodjeszaak, maar je kunt ook zelf de toppings voor je schiacciata uitzoeken, als je dat wilt.

Hier móét je toch een keertje geweest zijn? Je vindt Osteria All’antico Vinaio aan de Via dei Neri, 74 R in Florence, Italië óf aan 729 8th Avenue in New York. 

De lekkerste plekken om te eten in Florence:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.