Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème

La Favolosa heten ze: de beste broodjes van Florence. Wij raakten onlangs betoverd toen we een video zagen van deze heerlijke focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème. En dus, gedreven door onstilbare trek, besloten we ze zelf te maken.

Vooropgesteld: we hebben geen recept gekregen van Osteria All’antico Vinaio, de broodjeszaak die deze fantastische broodjes maakt. En zie in Nederland maar eens aan schiaccata te komen: de broodsoort die lijkt op focaccia en die typisch Florentijns is.

En toch: speurend naar de beste ingrediënten kom je een heel eind. Scoor een goede focaccia of ciabatta. Vraag je slager naar zijn beste salami en maan ‘m die héél dun te snijden. En stop er een beetje extra liefde in. Dan weet je niet wat je proeft.

Focaccia met salami en artisjokkencrème

Focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème

Begin met het opwarmen van de focaccia, mocht dat nodig zijn (hoe knapperiger, hoe beter natuurlijk).

Maak daarna de artisjokkencrème: doe de artisjokken in een keukenmachine samen met de olijfolie en maal ze tot een gladde crème. Breng op smaak met een snufje zout.

Bak de blokjes aubergine in een beetje olijfolie tot ze mooi bruin en zacht zijn en strooi er wat gedroogde chilipeper overheen.

Besmeer de broodjes eerst met de artisjokkencrème en bestrooi ze daarna met de geraspte Pecorino. Schep de pittige aubergine erop en maak af met een toren van flinterdunne plakjes salami.

Meer heerlijke broodjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.