Redactie
Redactie Inspiratie 1 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Hét foodwalhalla in Florence: Mercato Centrale

Op bezoek in Florence? Dan mag de echte culy niet hét foodwalhalla van deze Italiaanse stad overslaan: Mercato Centrale.

Deze enorme foodhal aan Piazza del Mercato Centrale is een begrip in Florence. Gelegen vlak achter Piazza San Lorenzo, waar de beroemde Sint-Laurensbasiliek staat. Je vindt er alles wat je culinaire hart begeert: van geurige truffels van Savini Tartufi tot kaas, wijn en natuurlijk heel, heel veel pasta.

In dit oude gebouw in de wijk San Lorenzo is zelfs een kookschool gevestigd, vernoemd naar Lorenzo de’Medici, oftewel ‘il Magnifico’. Hij was een van de beroemdste leden van het geslacht de’ Medici, en heerste over de republiek Florence tijdens het hoogtepunt van de Italiaanse renaissance.

Ga je één verdieping omhoog, dan vind je daar veel zitgelegenheid, met plek voor 500 foodies.  Hier geniet je bijvoorbeeld van hamburgers van La Grande Bianca, Toscaanse soep van Il Fritto e le Polpette of superverse pizza’s van La Pizzeria. Ook tref je hier een supermarkt, een grote centrale bar en een cadeauwinkel met héél veel kookboeken.

Mercato Centrale is elke dag geopend van 10.00 uur ‘s ochtends; je vindt de foodhal op Piazza del Mercato Centrale aan Via dell’Ariento.

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.