Redactie
Redactie Gesponsord 5 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Tips voor de keuken die gezien én niet gezien mogen worden

In een mooie keuken kook je natuurlijk het prettigst. En de indeling is ook belangrijk. Met deze tips verander je jouw keuken in een waar kookpaleisje.

Een goede indeling van de keuken zorgt ervoor dat je meer plezier hebt van het koken. Hou hierbij rekening met de zogenoemde werkdriehoek. Daarmee worden de koelkast, spoelbak en kookplaat bedoeld. Tijdens het koken bewegen we ons voornamelijk tussen die drie elementen. Handig als die dus alle drie makkelijk zonder obstakels te bereiken zijn.

Iets voor de ramen

Voor een mooie keuken is raamdecoratie essentieel. Het zorgt voor sfeer in de keuken en behoedt je ook voor binnenkijkers. Bij het kopen van raamdecoratie voor de keuken is het belangrijk om te kijken naar het soort. Ga je een raam bekleden dat vlakbij het fornuis of de gootsteen zit? Ga dan voor raamdecoratie die vuil- en vochtbestendig is.

Zeer geschikt voor de keuken zijn onder meer houten, aluminium en pvc jaloezieën, duo rolgordijnen en plisségordijnen.

Vooral die laatste zijn vandaag de dag populair door hun veelzijdigheid ervan. In de avond sluit je bijvoorbeeld je hele raam af voor optimale privacy en overdag alleen het deel waardoor inkijk wordt verminderd. Een plisségordijn is ook ideaal als het raam dichtbij een fornuis of gootsteen zit. Je schuift het gedeelte wat vies of nat kan worden in no time omhoog.

Kies een stijl

Het is leuk als je één stijl kiest voor je keuken. En dat hoeft echt niet per se de stijl te zijn die je in de rest van het huis hebt. Wat momenteel in is, is een industriële keuken. Daarmee kies je voor stoere materialen als baksteen, staal en beton. Durf deze materialen te combineren en kies daarbij voor grote lampen en grove handgrepen aan de kastjes.

Voor wie van een rustige keuken houdt, is een moderne stijl wellicht een betere keuze. Daar past een strakke look, met een kookeiland en greeploze kastjes het beste bij. Zorg ervoor dat je zo’n strakke keuken ook strak houdt en zet dus niet te veel poespas neer.

Je kunt ook voor een ‘gulden middenweg’ kiezen. Met een landelijke keuken zit je een beetje tussen strak en industrieel in. In zo’n keuken kies je voor natuurlijke materialen zoals (steiger)hout en steen. Een vrijstaand gasfornuis en een houten of stenen vloer passen daar perfect bij. Leuk is het om vloertegels te kiezen van verschillende kleuren en misschien zelfs wel verschillende maten.

In samenwerking met Veneta.com

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.