Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 3 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Handig: met je cafetière maak je fantastische cocktails

Je cafetière (of french press) is verrekte handig om lekkere koffie en thee mee te zetten. Maar wist je dat je er ook fantastische cocktails in kunt maken?

Doei cocktailshaker

Kijk niet raar op als de barman of barvrouw in die hippe club binnenkort een cafetière tevoorschijn haalt in plaats van een cocktailshaker. Want steeds vaker wordt dit koffie-en-thee-apparaatje gebruikt voor het maken van cocktails. En dat kun jij thuis ook!

Mocht je ‘m nog ergens achterin een kast hebben liggen, dan is het nu de hoogste tijd om die cafetière af te stoffen. Je kunt ‘m namelijk gebruiken voor het maken van de lekkerste cocktails.

> Ook handig: De french press, hoe ging dat ook alweer?

Infuseren

Je kunt de cafetière het beste gebruiken voor cocktails die een tijdje moeten trekken. Ook is het een ideale gadget om alcohol naar eigen smaak te infuseren. Zo maak je bijvoorbeeld zelf venkelgin. Of wodka met rozemarijn.

Je kunt je smaakmakers, zoals gember, citrus en kruiden, namelijk perfect laten infuseren op de bodem van de french press. Bovendien: het ding heeft al een soort ingebouwde cocktailzeef. Doordat je die naar beneden drukt, komen de ingrediënten niet in je drankje en hoef je het niet meer door een zeef te gieten als je het drankje uitschenkt.

Cocktails maken in de cafetière

Je kunt heel veel cocktails maken in je cafetière. Bijvoorbeeld een hot toddy: een warme cocktail op basis van thee, rum en cognac.

En wat dacht je van de klassieker: de mojito? Maak ‘m dan wel met suikersiroop in plaats van losse suiker, omdat die anders waarschijnlijk niet genoeg oplost in het glas.

Ook tof: een whiskycocktail met munt-thee, ijsthee citroen, tijm en sinaasappel. Deze schenk je – geheel in stijl – uit in een koffiekopje.

Lekkere cocktail recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.