Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 13 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

The Street Food Club in Utrecht: exotische hotspot met cocktails en streetfood

Wie het oude café Broers in Utrecht nog kent, zal drie keer met zijn ogen knipperen bij het zien van The Street Food Club. Deze hipkippen hebben flink huisgehouden in het voormalig café en er een bloedmooie, exotische hotspot van gemaakt. Ook de kaart is compleet anders: je drinkt er cocktails en eet er streetfood uit alle windstreken.

The Streetfod Club in Utrecht voor hiphop & dumplings

Eigenaren Joost & Wes wilden met The Street Food Club een rasechte happy place creëren. Een mix van luxe en street. Dus eet je er dumplings of burrata salade met een cocktail in een luxe luie stoel, terwijl de hiphop uit de speakers schalt.

Maar nog even terug naar dat streetfood. Want daarvoor komen we natuurlijk, als rasechte foodies. Dat reikt van Mexico tot Bangkok, de cocktails idem dito. De kaart is dan ook een flinke landkaart geworden, met alles van kleine bites tot aan veggies, een aparte kolom Vietnamese spring rolls, tempura, dim sum & bao’s, vis, vlees en ook nog taco’s.

The Street Food Club
Bron: Lars Verkroost Photography

Joekel van een menu voor all day brunch

En dat is dan nog maar de kaart met street food, want daarnaast is er ook nog zo’n joekel van een menu voor all day brunch. Daarop vind je bijvoorbeeld een verfrissende Acaï bowl met de heimwee opwekkende naam ‘Take Me Back to Bali’. Daarin zit huisgemaakte muesli, kokos, kiwi, blauwe bes, pitahaya, framboos en aardbei. Over een opfrisser gesproken.

Wat stevigere kost? Probeer The Fresh Prince: een Philly cheese steak met jalapenomayo, uienrelish en gerookte Cheddar. Ook in da house: een kimchi-wafel met Koreaanse fried chicken en ahornsiroop. Of gepocheerde eieren met truffelsaus, bundelzwam en groene asperges op zuurdesembrood.

The Street Food Club

Van taco’s tot bao’s

Ga je voor het streetfood, dan kun je lekker veel verschillende gerechten bestellen en proeven. Wij zouden in ieder geval zéker de Kitsune Udon bestellen: noedels met dashi van gerookte paling, buikspek, zachtgekookt ei en nori. Of de Taco Baja California: een blauwe maïstortilla met schelvis in tempura, crème fraîche, rodekool, harissa en gezouten citroen.

Een lekkere zeebaars ceviche gaat er ook altijd wel in, zeker met aji amarillo (Peruaanse chili), tijgermelk, zoete aardappel, canchita (geroosterde maïs), koriander en choclo (maïs). Én we zijn razend benieuwd naar die zwarte bao met pork belly, hoisin lak en kimchi.

Ontdekken? The Street Food Club is vanaf nu 7 dagen per week geopend vanaf 10:00 uur tot in de late uurtjes. Reserveren kan online.

The Street Food Club

Janskerkhof 9
3512 BK, Utrecht.

Meer heerlijke restaurants in Utrecht?

The Street Food Club
The Street Food Club
The Street Food Club Utrecht
Bron: Lars Verkroost Photography

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.