Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 5 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Sjefietshe in Amsterdam is nú open voor ceviche op z’n Amsterdams

Je kende Sjefietshe misschien al als dat pop-up restaurant. Maar het werd tijd voor een vast honk: vanaf vandaag is er dan ook een heus restaurant van Sjefietshe, in De Pijp in Amsterdam. Voor ceviche op z’n Amsterdams.

Ceviche op z’n Amsterdams

Ze deden al even een soft opening. Toen gingen ze weer dicht, om met een pop-up op Taste of Amsterdam te staan (de aard van het beestje hè, dat pop-uppen…). Maar vanaf vandaag kan de vlag uit en de spot aan: Sjefietshe in Amsterdam is eindelijk écht geopend.

Initiatiefnemer Seger Abels kwam in 2016 op het idee voor het (toen nog pop-up) restaurant omdat hij dit goddelijke Peruaanse gerecht nog te weinig om hem heen zag. Maar dan wel de Amsterdamse interpretatie van de ceviche, met lokale ingrediënten. Vandaar ook die naam (zo spreken Amsterdammers het uit).

Sjefietshe restaurant Amsterdam
Bron: Sjefietshe

Sjefietshe in De Pijp

Het nieuwe – vaste – restaurant in De Pijp wordt gerund door Seger, Bas Lammersen, Rick Swinkels en Jordy Wentink. Rick ken je waarschijnlijk ook nog uit de keuken van Jacobsz. Die maakt diverse soorten ceviche voor je klaar, bijvoorbeeld van makreel met tomatillo, ananas en Madame Jeanette of de coquille ceviche met witte asperge, Citron de Menton en selderij.

Meer trek in een hoofdgerecht? Probeer de kabeljauwstaart voor 2 personen, geglaceerd in kippenfond. Tip: bestel er de wafel met crème fraîche en forelkaviaar bij en je weet niet wat je proeft.

Wafels met kabeljauw, crème fraîche en kaviaar

Het adres van Sjefietshe:

Van Ostadestraat 1
1072 SL Amsterdam

Openingstijden: Sjefietshe is van woensdag t/m maandag geopend vanaf 16:00 uur, op dinsdag zijn ze gesloten. 

Meer toffe restaurants in De Pijp:

Drank bij Sjefietshe
Wijn bij Sjefietse

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.