Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 6 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom jij als foodie de Google Nest Hub móét hebben

We wezen je er eerder deze week al op: de nieuwe Google Nest Hub is vanaf nu te koop! En als jij de chef bent in jouw keuken, dan is dit apparaat jouw sous-chef. Oftewel: je rechterhand, je persoonlijke assistent of – zoals ze bij Google zeggen – je handsfree hulp. En die gaat jouw culinaire leven een heel stuk makkelijker maken…

De Google Nest Hub: dit kun je ermee

De Google Nest Hub is een strakke, kleine gadget bestaande uit een smart display en een voet met ingebouwde speaker. Het apparaat beschikt over een ingebouwde Google Assistent die je allerlei vragen kunt stellen en opdrachten kunt geven. Het dimmen van de lichten, het afspelen van muziek op Spotify, het weerbericht doorgeven, een mop vertellen… de Nest Hub kan het allemaal.

De slimme gadget maakt niet alleen een smart home van je huis, ook in de keuken is ‘ie onmisbaar. Wij lichten vijf superhandige features uit van de Google Nest Hub in de keuken:

1. Maak een boodschappenlijstje met spraakbesturing

Hartstikke handig, zo’n boodschappenlijstje op je smartphone. Maar het intypen van boodschappen is toch wel ons minst favoriete klusje ever. Want dat gaat altijd fout. Gelukkig kun je je boodschappenlijstje op de Google Nest Hub gewoon inspreken en ‘m daarna direct versturen naar je telefoon.

Bovendien – dit hebben we zelf getest – verstaat de Google Nest Hub je ontzettend goed. Zelfs als je heel zacht praat of ondertussen muziek draait. De kans op miscommunicatie terwijl je met Google praat is dus ontzettend klein.

2. Gebruik meerdere kookwekkers tegelijk

Gebruikte jij je smartphone altijd al als kookwekker tijdens het koken? Handig, behalve als je eigenlijk meerdere kooktijden tegelijk moet aanhouden. Op de Nest Hub kun je tot wel vier kookwekkers tegelijk zetten, die je allemaal – met spraakbesturing – een andere naam kunt geven. Zet er bijvoorbeeld één voor de asperges, een andere voor de gebakken aardappeltjes en een derde voor dat gepocheerde eitje.

3. Vraag recepten op en laat ze voorlezen

Wil je een lekker recept van Culy maken? Dan hoef je dat vanaf nu niet meer te lezen voordat je kunt beginnen met koken. Of voortdurend terug te zoeken tijdens het koken. De Google Nest Hub leest het recept namelijk gewoon voor je op. En dat ook nog eens handig verdeeld in stappen. Zo hoef je nooit meer met je vette vingers aan het scherm te zitten om te scrollen.

En wil je nog even weten hoe je ook alweer een snelle mayonaise maakt? Vraag het Google: “Hey Google, hoe maak ik mayonaise?”. De Nest Hub speelt dan gewoon een handige video van Youtube voor je af. Of zoekt een aantal fijne recepten voor je op. Kies je favoriet en Google begint met voorlezen.

4. Ontdek meteen de calorieën in een gerecht

Let je op je lijn? Dan zul je het fijn vinden dat je met de Nest Hub meteen het aantal calorieën in een gerecht kunt opvragen. “Hey Google, hoeveel calorieën zitten er in een bitterbal?”. Google zoekt het voor je uit.

5. Bekijk je favoriete serie tijdens het koken

Chef’s Table kijken terwijl je in de risotto staat te roeren? Ook dat kan met de Google Nest Hub. Glaasje wijn erbij en zo wordt koken wel héél erg relaxed…

Waar koop je de Google Nest Hub?

De Google Nest Hub koop je voor € 129,- euro bij MediaMarkt. Er is een wit en een zwart exemplaar, dus je kunt ‘m matchen met je interieur. En natuurlijk is de WOW service van de MediaMarkt daarbij inbegrepen:

  • 7 dagen in de week thuisbezorgd
  •  Gratis verzending
  • Online bestellen in 2 uur af te halen in één van de door jouw gekozen winkels

In samenwerking met Mediamarkt

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.