Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 20 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Cabrón in Amsterdam: verrukkelijk Mexicaans eten met veel vegan opties op de Albert Cuyp

Of je nu trek hebt in een vullende breakfast tortilla, in churros of toch liever vegan nacho’s met pulled jackfruit: Cabrón in Amsterdam serveert de hele dag ultiem Mexicaans comfortfood. Het recent geopende restaurantje aan de Albert Cuyp in de Pijp combineert authentiek Mexicaans eten – zoals de traditionele stoofpot Birria – met wat moderne Zuid-Amerikaanse invloeden. En lekker dat het is!

De sfeer lijkt bovendien precies op die van een typisch Mexicaanse ‘cantina’, een gezellig klein café waar je terecht kunt voor betaalbare hapjes.

Afbeelding van Mexicaans eten bij Cabrón in Amsterdam 2

De kaart bij Cabrón

Op de meeste dagen serveert Cabrón van ontbijt tot diner en drankjes, maar het menu is niet zo gescheiden: veel dingen kun je bijna de hele dag bestellen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de quesadilla met vegan kaas en blauwe bessen, die gezellig op de kaart staat naast de quesadilla met gekonfijte eendenbout en chipotle.

Naast quesadilla’s kun je er natuurlijk ook taco’s bestellen, bijvoorbeeld met gegrilde paddenstoelen of met pulled jackfruit en limoendressing. En ‘a taco never comes alone’, dus je kunt altijd op twee taco’s en quesadilla’s rekenen. Just how we like it! Of kies voor choripan, een Zuid-Amerikaanse sandwich met chorizo.

Afbeelding van Mexicaans eten bij Cabrón in Amsterdam 3

Liever snacken tussendoor? Er zijn uiteraard churro’s en zelfs een vegan brownie voor bij de koffie, maar je kunt jezelf ook trakteren op inktviskroketjes of nacho’s. Die laatste kun je bestellen met pulled pork of pulled jackfruit, wat een mooie illustratie is van de mix tussen vegan gerechten en opties met biologisch vlees die Cabrón aanbiedt.

Kortom: Cabrón is van alle markten thuis, maar dan wel van de goede markten. Naast de gerechten wordt goede koffie geserveerd, en natuurlijk ook tequila. Je kunt er ook terecht voor ‘Hoppige Harry’ of ander speciaalbier.

Geen zin om tot in de late uurtjes comfortfood te nuttigen op het terras? Op veel dagen heeft Cabrón ook een standje aan de straat, zodat je taco’s of nacho’s kunt kopen op de Albert Cuyp zelf. Die zijn natuurlijk prima geschikt als street food, maar toch kunnen we erg aanraden om ook even naar binnen te lopen en meer tijd te nemen voor dit Mexicaanse pareltje.

Het adres van Cabrón

Albert Cuypstraat 166
1073 BK Amsterdam

Cabrón is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 00.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 03.00 uur en op zondag van 17.00 tot 00.00 uur. Reserveren kan via de site, maar is niet per se nodig. 

Meer Mexicaanse restaurants:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.