Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 25 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Restaurant N.A.P. in Bloemendaal draait het vooral om vis en groente

In deze prachtige stad aan het strand in Noord-Holland vind je tegenwoordig restaurant N.A.P. Bloemendaal: een ware culinaire hotspot. De menukaart staat vol groente, kakelverse vis én ook vlees. Toch is de kaart niet groot en dat vinden we juist heel fijn.

Bij N.A.P. in Bloemendaal kun je terecht voor diner en lunch, en verrassend genoeg is deze kaart precies hetzelfde. Alle lunchgerechten zijn warm (op de knolselderij tartaar na dan…) en daar houden wij wel van!

N.A.P. binnen

Deze gerechten eet je bij N.A.P.

Je bestelt er makreel met panzanella, basilicum en consommé van tomaat (€ 12,-) en knolselderij tartaar met piccalilly, ansjovis crème en eidooier creme (€ 12,-). Of lamsnek met korma saus, aubergine en ras el hanout (€ 15,-). Ga je liever voor een grotere portie? Kies dan voor één van de specials: tarbotine, seizoensgroente en aardappel (€ 29,50) of de rib-eye met béarnaise, seizoensgroente en aardappel (€ 28).

Chef Jordy Schraven werkt het allerliefste met vis en groente in zijn keuken. “Met groente kan je zoveel meer creëren dan met welk product ook,” vertelt Jordy. Hij runt het restaurant samen met gastheer en eigenaar Jimmy Dobbelaar.

N.A.P. Bloemendaal
Bron: Restaurant N.A.P.

Jordy & Jimmy

Jimmy en Jordy: dat bekt niet alleen lekker, de heren zijn ook nog eens érg goed in hun vak. Jordy in de keuken als chef en Jimmy als gastheer.

Jimmy werkte vroeger op precies dezelfde plek, destijds in restaurant Terra Cotta, gerund door zijn ouders. Jimmy is daar als afwasser het horecavak ingerold. Toen leerde hij de chef Jordy kennen.

Restaurant N.A.P.

Culinaire weg

Ook Jordy heeft een bijzondere culinaire weg afgelegd: bij begon in de keuken bij restaurant Terra in Bloemendaal, werkte hij zich op tot souschef en werd toen chef de partie bij Restaurant RIJKS.

Het restaurant werd toen bekroond met een Michelinster toen Jordy daar werkte (!). Eind 2017 begonnen de twee dus samen restaurant N.A.P. En dat ze nu, zoveel jaren later Restaurant N.A.P. (Normaal Amsterdams Peil) beginnen, hadden ze toen nooit durven dromen.

Het adres van N.A.P. in Bloemendaal:

Kerkplein 16A
2061 JD, Bloemendaal

Benieuwd naar meer hotspots in Bloemendaal?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.