Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Naar deze Nederlandse restaurants moet je gaan als kaas-fan

Ben je een echte kaas-fan? Dan word je vast heel blij van restaurants met een goed gevulde kaastafel, kaastrolley, kaaskar of kaaswagen. Dit zijn de restaurants waar je als kaas-fan naartoe moet:

212 – Amsterdam

Het onlangs geopende restaurant 212 in Amsterdam pakte ons sowieso helemaal in met een strik eromheen, maar hun selectie kazen mag niet onvermeld blijven. Die stallen ze voor elke service groots uit op een enorme houten tafel. Terwijl jij aan die lange chef’s table (er zijn hier geen losse tafeltjes, maar iedereen eet rondom de open keuken) nog geniet van je gerecht, staat het personeel alvast allerlei kazen uit te pakken. Ze serveren hier allemaal Hollandse kazen en je mag zelf aanwijzen welke je wilt proeven.

Hollandse kazen bij 212

De Bokkedoorns – Overveen

De Bokkedoorns in Overveen (tussen Haarlem en Bloemendaal aan Zee in) heeft twee Michelinsterren. Je verlaat hier sowieso in extase je tafeltje na een avondje dineren, maar ook de selectie kazen schijnt fenomenaal te zijn. De kaas komt uit Europese landen en het schijnt dat gasten hier soms zelfs een tweede gang kaas bestellen…

Restaurant de Steenen Tafel – Arnhem

Een prachtige kaasselectie hebben ze, bij restaurant De Steenen Tafel in Arnhem. Hun kaastrolley is uitgevoerd in warm hout met een glazen deksel en de witte handschoentjes komen er speciaal voor uit de kast. Zó mooi, dat ‘ie veelvuldig opduikt op Instagram.

restaurants kaas
Bron: De Steenen Tafel

Restaurant Fred – Rotterdam

Van de kaaskar van Restaurant Fred in Rotterdam krijg je zelfs trek als je helemaal niet van kaas houdt. De kaasjes liggen hoog opgestapeld te pronken in al hun kazige glorie. Dat die kaastrolley ook nog eens heel klassiek oogt, gemaakt van donker hout met vergulde elementen, draagt natuurlijk alleen nog maar bij aan het kaasfeestje.

Restaurant De Fuik – Aalst

Aalst is een dorp in de gemeente Zaltbommel, liggend aan de Maas. Daar ligt Restaurant De Fuik, waar je wordt verwend met topgastronomie in een ontspannen sfeer. En als kaasfan móet je hier heen voor de kaaswagen. Die wordt door eigenaresse Rosita hoogstpersoonlijk door het restaurant gereden.

FG Restaurant – Rotterdam

Chef Francois Geurds verraste ons onlangs nog met zijn eigen okonomiyaki-hotspot FG Okonomiyaki Bar in de Hofbogen in Rotterdam. Onze tip: ga daar lunchen en dan ‘s avonds dineren bij FG Restaurant**. Zéker als je een kaasfan bent. Want FG Restaurant heeft een prachtige selectie kazen op de kaastrolley uitgestald liggen.

restaurants kaas
Bron: FG Restaurant

Crijns – Bladel

Genoeg lekkers als je gaat eten bij Crijns in het Brabantse Bladel. Maar laat zeker een plekje vrij voor de kazen: de chef is namelijk een gepassioneerd kaasliefhebber en heeft ruim 60 verschillende kazen om te proeven.

restaurants kaas
Bron: Restaurant Crijns

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.