Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

RIJKS* serveert samen met Yardbird uit Hong Kong de lekkerste yakitori

Elk jaar organiseert restaurant RIJKS* haar inmiddels befaamde Kippennacht. Met dit jaar op 15 juli een wél hele speciale samenwerking: met restaurant Yardbird Hong Kong. Yardbird staat bekend om zijn fantastische yakitori en dus kun je tijdens deze kippennacht álles op een stokje verwachten.

Op 15 juli gaat de jaarlijkse Kippennacht bij RIJKS (het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam) weer van start. Ditmaal dus met gastchef Matt Abergel, executive chef van Yardbird Hong Kong. Yardbird is een toprestaurant dat wereldwijd bekend staat om haar yakitori.

RIJKS x Yardbird Hong Kong

Skewer menu: alles op een stokje

Je kunt op deze avond bij RIJKS dan ook genieten van een skewer menu. Oftewel: álles op een stokje! De chefs van Yardbird en RIJKS wisselen elkaar af en serveren om en om een gang die kenmerkend is voor hun restaurant en kookstijl.

Chef Matt Abergel (die van Canadese afkomst is) gebruikt bij zijn yakitori álle delen van de kip. Van kop – eh snavel – tot staart. Zo eet je hier yakitori van o.a. de nek, het hart en de staart van de kip. Mooie match voor Kippennacht dus! En in Hong Kong staan ze er urenlang voor in de rij.

RIJKS x Yardbird Hong Kong

Waar en wanneer?

Dat hoef jij niet: het restaurant neemt vanaf nú reserveringen aan voor RIJKS x Yardbird tijdens de Kippennacht op 15 juli. Je kunt online reserveren voor een late lunch of diner, tussen 14:00 en 21:00 uur. Je begint aan de keukencounter zodat je het live skewering nauwgezet gade kunt slaan. Daarna ga je aan tafel.

Bij het skewer menu zijn er Aziatische biertjes, sake en highballs (cocktails). En er is een DJ aanwezig bij RIJKS. Feestje dus! De prijs van het menu is € 85,- p.p en je krijgt er een gesigneerd exemplaar van het kookboek van Yardbird bij.

RIJKS nodigt vaker gastchefs uit van toprestaurants van over de hele wereld. Eerder waren dat bijvoorbeeld Fergus Henderson (St John, Londen), Daniel Hunter (Brae, Australië), Yotam Ottolenghi (Nopi, Londen) en Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia). Matt Arbegel (Yardbird) is een mooie toevoeging aan dat rijtje.

Yakitori bij RIJKS x Yardbird
Chef Matt Abergel van Yardbird in Hong Kong
Yardbird Hong Kong: Chicken and Charcoal

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.