Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 12 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Trend: deze ontbijtsandwich gaat viraal op TikTok (en zo maak je’m zelf)

Ben je actief op TikTok (en net zo’n foodie als wij) dan is er moeilijk naast te kijken: video’s van een simpele ontbijtsandwich (Egg Sandwich Hack) gaan momenteel de wereld rond. En wij snappen wel waarom.

Het is moeilijk te achterhalen wie als eerste op de proppen kwam met de ontbijtsandwich, maar truth is dat sinds de eerste ‘egg sandwich breakfast hack’ TikTok-video opdook, er sindsdien al héél wat remakes gevolgd zijn.

Dat is trouwens niet de eerste keer dat een food hack viraal gaat via TikTok. Zo schreven we eerder over TikToks fameuze pancake cereals, de Dalgona koffie en de Oreo mug cake.

Het principe van de TikTok Egg Sandwich Hack

Kijk maar even mee, in deze video zie je hoe eenvoudig is (en leuk om naar te kijken).

Wat heb je nodig?

  • 2 sneetjes brood
  • Boter
  • 2 eieren
  • Je favoriete kaas
  • Optioneel: ham of bacon
  • Anti-aanbakpan

Kluts 2 eitjes en giet het mengsel in een ingevette anti-aanbakpan. Schik er – zodra het eimengsel iets vaster wordt – 2 sneetjes brood in. Keer het geheel in de pan om zodra de eieren de textuur van een omelet hebben. Plooi vervolgens de randen van de omelet naar binnen zodat ze bovenop de sneetjes brood komen te liggen.

Leg nu je favoriete kaas (en eventueel bacon of ham) op één van de sneetjes brood en vouw het geheel dubbel (zodat de ene snee brood op de andere komt te liggen). Bak de sandwich vervolgens nog eens kort aan (langs beide kanten) et voila: je hebt jezelf zonet een hapklare deluxe breakfast sandwich gemaakt.

Varianten op de TikTok Egg Sandwich Hack

Met dit eenvoudige basisrecept hoeft het je niet te verbazen dat er inmiddels ook heel wat varianten op de breakfast sandwich zijn opgedoken. Zo maakt Indulgent Eats een Indiase versie met bacon en crispy cheese (willen we) en bedacht Honeysuckle een versie met roomkaas en jam en eentje met sojasaus, sesamolie en furikake.

Ons lijkt het in ieder geval het experimenteren waard. Voor de ideale lazy Sunday brunch, of gewoon wanneer je er maar zin in hebt.

Meer food trends?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.