Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 30 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

Doe je boodschappen bij deze pop-up shops van de horeca

De winkels zijn dicht, de horeca is dicht. Maar er is hoop voor foodies: steeds meer restaurants hebben zichzelf tijdelijk getransformeerd tot supermarkt, wijnwinkel of delicatessenzaak. Niet alleen scoor je daar de állerbeste lekkernijen, je steunt er ook nog eens je favoriete horecazaken mee. Win-win.

Dit zijn de leukste pop-up shops van de horeca op een rijtje.

Mis je je favo in dit rijtje? Tip de redactie: [email protected]

Vendejo de Goudfazant – Amsterdam

Restaurant Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord telt ongeveer 50 werknemers. Die gaan dus niet stilzitten tijdens de lockdown. Nee, het restaurant werd omgetoverd tot een supermarkt: Vendejo de Goudfazant. Heerlijk om even rond te struinen en je te laven aan allerlei lekkers.

Zoals? Nou, belachelijk veel wijnen, ciders en bieren bijvoorbeeld. Maar er is ook een bakkerij waar je goddelijk zuurdesem of lekkere taartjes koopt. De frozen pizza’s van Euro Pizza liggen er, evenals dim sum. En dan zijn er ook nog Aziatische smaakmakers, potjes huisgemaakte salted caramel, kant-en-klaar maaltijden voor thuis, kookboeken en merchandise van het restaurant te koop. Stiekem is het gewoon de winkel van onze dromen.

Vendejo de Goudfazant 
Aambeeldstraat 10H, Amsterdam-Noord

Dinsdag t/m zondag geopend van 12:00 tot 19:00 uur. 

BBQ Market Place – Rotterdam

Black Smoke in Rotterdam is natuurlijk dé plek waar elke barbecueliefhebber een keer gegeten moet hebben. Sinds de lockdown organiseren ze elke week de BBQ Market Place: een soort markt voor barbecuefanaten. Je scoort er de beste steaks, de signature smoked meats van het restaurant en een heleboel merchandise en gadgets.

BBQ Market Place
Van Nelleweg 1, Rotterdam

Openingstijden: wekelijks, kijk op de website voor de actuele data. 

Entrepot winkel – Amsterdam

Restaurant Entrepot opende niet alleen burgerrestaurant In-Between Burgers tijdens de tweede lockdown (vanuit het voormalig afvalhok van het restaurant), ook hun winkel is weer open. Daar scoor je de zuurdsembroden van restaurant De Goudfazant (zie boven), de lekkerste wijnen van Bolomey wijnimport, koffie-to-go en kleine snacks.

Ook voor je champie en andere bubbles kun je nog even op een drafje bij ze langs.

Entrepot Winkel
Entrepotdok 8, Amsterdam

Donderdag t/m zondag geopend van 11:00 to 20:00 uur. 

SlageRijsel – Amsterdam

Café Rijsel heeft nu SlageRijsel: je raadt het al, de plek voor kwaliteitsvlees. Huisgemaakte worsten, vleeswaren en terrines, côte de boeuf, poussin en zelfs nog lekkers voor daarbij, zoals de Rijsel mayonnaise, mosterd en chutneys van Gartine.

SlageRijsel
Marcusstraat 52B, Amsterdam

Woensdag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. 

Limburgse Wijn Thuis – Maastricht

Wijnrestaurant Mes Amis staat erom bekend de lokale, Limburgse wijnmakers op de kaart te zetten. Letterlijk en figuurlijk! En daar gaan ze zelfs mee door in de lockdown, want ze openden onlangs een eigen pop-up wijnwinkel.

Bij Limburgse Wijn voor Thuis adviseren chef Patriek en zijn team je over de lekkerste lokale wijnen. Via de webshop worden ze door heel Nederland verzonden.

Limburgse Wijnen Thuis
Wycker Brugstraat 56, Maastricht

Openingstijden: maandag t/m zondag. Kijk voor de openingsuren op de site. 

De Kas pop-up deli shop – Amsterdam

Restaurant De Kas bezoeken is al een uitje op zich en al helemaal in deze tijd. Maak een wandelingetje door het aangrenzende Park Frankendael en ga voor een pitstop naar het restaurant voor bijvoorbeeld warme glühwein, appeltaart, koffie-to-go, broodjes en huisgemaakte soepen.

In de pop-up deli shop van De Kas vind je hun favoriete wijnen, zuurdesem, groenten en ander lekkers voor thuis. O en vergeet niet dat je er elk weekend een Weekendbox kunt bestellen, bijvoorbeeld de Ramen Kits die ze samen met Fuku Ramen aanbieden.

De Kas pop-up deli shop
Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

Donderdag t/m zondag van 11:00 tot 18:00 uur

Wijn- en eetwinkel Most – Utrecht

Wijn- en eetbar Most is nu Wijn- en eetwinkel Most. Elke dag van de week kun je er kant-en-klare maaltijden afhalen en een lekker flesje scoren. Uiteraard met advies van de wijnexperts.

Ook verkopen ze hun eigen glühwein, limoncello en huisgemaakte chutneys. Elke zaterdag gaan de jongens van Most trouwens live met een leuke online wijnproeverij. Diezelfde dag kun je je proefflesjes ophalen om ‘s avonds mee te proeven.

Wijn- en eetwinkel Most
Brusselplein 191, Utrecht (Leidsche Rijn)

Openingstijden: elke dag geopend (check de site voor de tijden). 

Meer initiatieven van de horeca tijdens de lockdown:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.