Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 29 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Sterrenchef François Geurds bakt champagne oliebollen voor de daklozen

Sterrenchef François Geurds bakt dit jaar champagne oliebollen voor oud & nieuw. Dat doet hij met een bijzonder doel: geld inzamelen voor de daklozen. De oliebollen worden gemaakt met het Vuurzee champagnebier van brouwerij De Goede & De Stoute en zijn op 31 december te koop bij restaurant bij François Geurds in Rotterdam.

De chef spant zich al tijden in voor de daklozen in zijn stad: elk jaar organiseert hij een kerstdiner en een barbecue voor ze. Ook mogen alle dak- en thuislozen op 31 december een gratis oudjaarsdiner afhalen bij het tweesterrenrestaurant.

> Lees meer over **FG Restaurant (voorheen Ivy)

Bron: Merel Waalder – Buro Meerwaarde

Champagne oliebollen van een sterrenchef

Op die dag zal François dus zelf boven het frituurvet hangen om zijn ‘Vuurzee champagne bollen’ te bakken. De bollen zijn te koop per doosje van vijf stuks, waarvan één oliebol bedekt is met eetbaar bladgoud.

Een doosje van deze sterwaardige oliebollen kost € 25,- euro en met de opbrengst van zo’n doosje kunnen er maaltijden gekookt worden voor tien daklozen. Als dat geen smakelijke bollen zijn, weten wij het ook niet meer.

Bestellen?

De champagne oliebollen zijn online te bestellen via [email protected] en op 31 december tussen 12.00 uur en 15.00 uur op te halen bij restaurant François Geurds in Rotterdam.

Zelf oliebollen bakken?

Gouden oliebollen Francois Geurds
Bron: Merel Waalder – Buro Meerwaarde

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.