Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 2 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… het lekkerste uit Limburg met de boxen van Moment

“Grijp het moment”, stellen de bedenkers van Moment: een initiatief om horecaleveranciers in Limburg een handje te helpen. Door de coronacrisis kregen zij veel voor hun kiezen. Moment verzamelde het lekkerste uit Limburg – wat natuurlijk het culinaire walhalla des lands is – in een box. Jij bepaalt het moment dat je wil vieren, zij leveren de bijpassende box.

Als gevolg van de coronacrisis moest Patriek Doelen, die patron cuisinier is bij wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht, de deuren van het restaurant sluiten. Ook moest hij met lede ogen aanzien hoe zijn vaste leveranciers met hun mooie producten bleven zitten.

Zo kwam hij op het idee om het lekkerste uit Limburg online te verzamelen. Met Moment kun jij zo aan de beste Limburgse asperges, Limburgse rijstevlaai, bonbons, wijnen en heerlijke  gerechten komen. Voor bij de borrel, voor een verjaardag of omdat je gewoon het moment wil vieren. “Zeker omdat we in deze tijd, meer dan ooit, de behoefte hebben aan gezelschap, aan gezelligheid en mooie momenten om te delen”, aldus Patriek. Helemaal luxe: voor 08:00 uur besteld, is die avond nog in huis.

Heuvellandbox van Moment
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Heuvellandbox

Culy testte de Heuvellandbox van Moment: zeg maar al het lekkers uit Limburg bij elkaar, voor twee personen. Ben je met z’n drieën, dan raden ze aan om er gewoon nog een los hoofdgerecht of ander lekkers bij te bestellen. Maar je kunt de box ook voor vier personen bestellen.

Liever een andere box? Kies je moment! De Familiebox bevat bijvoorbeeld nog een lekker stoofpotje en bisque met rivierkreeftjes, de Verjaardagsbox heeft – natuurlijk – een verjaardagstaart met kaarsjes van La Feve en met de ‘Culinaire Extra Ordinair’ ga je all out met oesters, kreeft en ganzenleverterrine. Je eigen box samenstellen kan ook, met de Basisbox.

Onze bestelling wordt ‘s ochtends verzonden en ‘s avonds rond 18:00 uur staat de koerier voor de deur. Alle producten worden gekoeld geleverd, zelfs de wijn. Daardoor kun je eigenlijk meteen aanvallen.

Kies Moment: een box met het lekkerste Limburg
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat zit er in die box?

In de box zit genoeg om er een dag lang een gastronomische bedoeling van te maken. Maar je kunt de lekkernijen natuurlijk ook verdelen over meerdere dagen, voor meerdere culinaire momenten. Sowieso blijft de inhoud van de box zo’n 3 tot 4 dagen lekker vers.

In de box zit ook een magazine met de verhalen van de makers. Borrelen doe je bijvoorbeeld met de Limburgse wijn en charcuterie met Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de smaakmaker, lunchen met huisgemaakte aspergesoep en salamibrood van bakkerij Franssen.

Dineren doe je dan weer met de asperges Flamande en voor bij de koffie is er de onovertroffen Limburgse rijstevlaai van bakkerij Franssen, alsmede de chocolade kusjes van chocolatier La Feve (leverancier voor sterrenrestaurants).

Charcuterie uit Limburg met mosterd
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy
Limburgse rijstevlaai
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De lekkerste asperges ooit

We zijn echt onder de indruk van de kwaliteit van de producten. De boxen zijn best aan de prijs (de Heuvellandbox kost € 94,95), maar dat mag ook wel, voor de topkwaliteit die je daarvoor geleverd krijgt. Dit is echt voor de Bourgondiërs die goede producten hoog in het vaandel hebben staan (en iets te vieren hebben).

Zo zijn de aspergesoep en de asperges Flamande misschien wel de lekkerste die we ooit hebben gegeten. Inclusief hardop oohen en aahen tijdens het eten. Daarbij zijn de gerechten ook echt heel makkelijk op te warmen: de soep doe je in een pannetje, de zakjes met de ingrediënten voor de asperges hoef je alleen maar 5 minuten in warm water te leggen. En gemak dient de mens.

Limburges asperges flamande van Moment
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat een feest

Die mate van kwaliteit geldt ook voor de andere Limburgse lekkernijen uit de box: de rijstevlaai is subliem, de charcuterie (een mix van o.a. Heuvellandham, Limburgse fuet en hoofdkaas – leuk!) is top – zeker met de Maastrichtse mosterd erbij, en die bonbons met een vulling van Bellini… die zijn wel een liefdesliedje waard.

Ons voornemen na dit feestmaal: zodra we weer kunnen reizen, wordt Limburg onze eerste bestemming. Want voor een heerlijke culinaire reis hoef je niet eens de landgrenzen over.

Wil je ook wel zo’n Bourgondisch moment beleven en ondertussen de Limburgse leveranciers een steuntje in de rug geven? De culinaire boxen van Moment zijn online te bestellen via kiesmoment.nl 

Meer toffe initiatieven in de food wereld:

Heuvellandbox
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy