Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 7 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Download nú Culy’s Kerst Kookboek vol recepten van onze horeca helden

Je had de aankondiging misschien al voorbij zien komen en nu is het zover: Culy’s Kerst Kookboek 2020 is live! Voor dit e-book vroegen we chefs, restauranthouders en sommeliers van onze favoriete restaurants om hun ultieme kerstrecepten te delen. In ruil daarvoor roepen we jou op om de horeca zoveel mogelijk te steunen waar je kan.

Culy’s Kerst Kookboek 2020 is vanaf vandaag gratis te downloaden als je je inschrijft voor de Culy nieuwsbrief onderaan dit artikel.

Wat kun je van het e-book verwachten? Reken op te gekke recepten van 21 Culy-approved toprestaurants door heel Nederland. Van restaurant Entrepot in Amsterdam tot aan Héron in Utrecht, van Zheng in Den Haag tot aan RIJKS* en van Euro Pizza tot aan O&O* in Sint Willebrord.

Hoe gebruik je dit e-book?

Het e-book is niet ingedeeld in voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht (zo ouderwets!). In plaats daarvan hopen we dat je heel veel inspiratie vindt door er gewoon lekker doorheen te bladeren. Kook bijvoorbeeld verschillende gerechten uit het boek en zet ze naast elkaar op tafel (shared dining, je weet wel), of trommel vrienden en familieleden op en maak samen via Zoom dezelfde recepten.

De recepten gaan van behoorlijk uitdagend (voor de fanatieke hobbykok!) tot aan relaxed. Dus je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om alleen bepaalde elementen uit recepten te koken. En ook al ga je er helemaal niets uit koken, dan hopen we dat Culy’s Kerst Kookboek je in ieder geval inspireert. Dit zijn allemaal gerechten van dé smaakmakers uit de culinaire wereld.

Culy’s horeca helden

Naast jou de kerst door helpen met waanzinnige recepten, dient dit e-book nog een heel belangrijk doel: de horeca steunen.

Restaurants proberen al maanden om noodgedwongen het hoofd boven water te houden door allerlei initiatieven te verzinnen – waarvan je er al zo veel terugzag op Culy. Ze vertalen hun prachtig opgemaakte bordjes naar creatieve thuismenu’s die je kunt afhalen of laten bezorgen.

Ze runnen hamburgertenten vanuit afwashokken, ze maken koffie voor zorgpersoneel, ze toveren hun hele toko om tot wijnwinkel of delicatessenzaak of ze bergen hun pincetten op en schotelen je stamppotten en zuurkoolschotels voor. In het e-book delen we manieren waarop je je steun kunt betuigen aan deze restaurants.

Check ook nog even wat jij kunt doen om je favoriete restaurants te steunen tijdens de lockdown. Of ga meteen bij ze afhalen

#steundehoreca

We hopen dat Culy’s Kerst Kookboek 2020 onderstreept dat restaurants en chefs de smaakmakers zijn van alles wat we eten. En dat ze alle steun verdienen om dat te kunnen blijven doen wat ze zo verschrikkelijk goed doen: mensen blij maken.

En dan nu… aan de slag!

Download Culy’s Kerst Kookboek

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.