Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 21 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Parakeet in Amsterdam-West is het eerste nachorestaurant van Nederland

Nacho’s en cocktails. Meer valt er niet te schaften bij Parakeet in Amsterdam-West: het eerste nachorestaurant van Nederland. Maar meer heeft de nacho-liefhebbende mens ook niet nodig. En bovendien bevalt het ons wel dat ze hier hun tortillachips zelf maken.

Nacho’s, nacho’s…

… en nog eens nacho’s dus. Nacho’s met Mexicaanse pulled pork, feta, ingelegde jalapeños, radijs en granaatappel bijvoorbeeld. Nacho’s met sweet & spicy chipotle kip, gesmolten Cheddar en Monterey Jack, zwarte bonen, ananas en bosui. En nacho’s met 9 hour beef chili.

Voor de vega’s onder ons zijn er ook nacho’s, bijvoorbeeld met chorizo spiced bloemkool, feta, zwarte bonen, radijs, granaatappel en bosui (ook in vegan versie verkrijgbaar).

Voor een kleine schaal nacho’s betaal je € 9, – euro en € 15,- euro voor een grote. Nacho’s for dinner? Dat kan hier dus.

listen, we just really love snacks ??‍♀️???

10 Likes, 0 Comments – Natalie (@_alien_energy_) on Instagram: “listen, we just really love snacks ??‍♀️???”

Het eerste nachorestaurant van Nederland

Maar nog even over die nacho’s. Die maken ze hier van maistortilla’s van het merk La Tradicional, die ze zelf in stukjes snijden en frituren. Vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen.

Daar zijn ze trots op en dat mag ook, want eigenaren Matt Ruppert en Brooks Ballard richten hun nachobar op omdat ze nergens in Amsterdam écht goede nacho’s konden vinden. Het kwam meestal gewoon uit een zakje, en was verder ook nogal ongeïnspireerd. Zij vernoemden hun nachoschotels naar de Amsterdamse parken waarin je de groene parkieten tegenkomt die op veel plekken in Amsterdam rondvliegen.

Tonight’s secret cocktail specials: Passion Fruit Corpse Reviver and a damn good Rum Old Fashioned ✨ #amsterdambar #cocktailbar #nachos

49 Likes, 2 Comments – Parakeet (@parakeetams) on Instagram: “Tonight’s secret cocktail specials: Passion Fruit Corpse Reviver and a damn good Rum Old Fashioned…”

De cocktails van Parakeet

En dan hebben we de afdeling cocktails nog niet gehad. Bij Parakeet kun je je bijvoorbeeld laven aan de Smoky Paloma met Mezcal, grapefruit soda en limoen of Lucy’s Margarita met Corrallejo reposado, Ancho Reyes, agavesiroop en limoen.

Nog een tip: houd het bord in de zaak in de gaten voor de secret cocktails die Parakeet serveert…

Het adres van Parakeet in Amsterdam

Douwes Dekkerstraat 22, Amsterdam-West

Openingstijden: woensdag t/m zondag vanaf 17:30 uur (op zondag vanaf 17:00 uur). 

Meer hotspots in Amsterdam-West:

Beat the Heat! Parakeet Sangria ?#amsterdambar #cocktails #nachos #queso #tropicaldisco

37 Likes, 1 Comments – Parakeet (@parakeetams) on Instagram: “Beat the Heat! Parakeet Sangria ?#amsterdambar #cocktails #nachos #queso #tropicaldisco”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.