Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 20 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Oumuamua in Amsterdam-Noord: buitenaards lekkere verrassingen

Ou-wattes? Oumuamua. We herhalen: Ou-mua-mua. Naast een pop-up poppodium, werkplek, club en tentoonstellingsruimte, is deze plek in Amsterdam-Noord ook een restaurant. Je eet er “kleurrijke verrassingen” van een ontzettend leuke menukaart.

Deze hotspot in Amsterdam-Noord heeft niet zomaar een grappig woordje als naam aangenomen: de Oumuamua is een interstellair object dat in 2017 werd gespot vanaf Maui op Hawaï. Er wordt vermoed dat de Oumuamua al honderden miljoenen jaren eenzaam door de Melkweg zwerft.

Sinds wij dit weten, wachten we met smart op de eerste Disney-film over dit zielige ruimteobject.

Oumuamua Amsterdam
Bron: Oumuamua Amsterdam

Wat van ver komt is lekker

Voor de eigenaren van deze hotspot een bron van inspiratie, immers: wat van ver komt is interessant. En lekker. Het linkje met het restaurant legt Oumuamua naar eigen zeggen door gerechten te serveren die aansluiten bij het programma van muziek en kunst. Ambitieus, maar wel heel leuk.

Eigenaren Joost Baks en Remi Versteeg (bekend als Space Encounters) zeggen daarover in Het Parool: “De meeste kunst kijk je in een museum. In een restaurant heeft die vaak een decoratieve functie, net als de muziek. Hier willen we kunst en muziek de waarde geven die ze verdienen, met bijpassend eten en drinken”. Maar er is ook een directe link als je de menukaart scant: woorden als maanzaad, raketsla en steranijs duiken geregeld op.

Het interieur van Oumuamua
Bron: Oumuamua

Het menu van Oumuamua

Het eten wordt hier gemaakt door Studio Buik, die – hoewel Oumuamua van ver komt – het eten juist van dichtbij haalt. Van woensdag t/m zaterdag serveren zij ‘s avonds kleine gerechten als pepesan van Hollandse nieuwe met zure uitjes en maanzaadbrood of rilettes van Schipholgans met hoisin, watermeloenpickle en sesamcracker.

Ook de kazen van Kef en het brood van Bakkerij MAMA (geserveerd met zeewierboter, raketsla en zonnebloempitten) mogen niet ontbreken.

De knipoog naar het space thema van deze hotspot zit er al goed in, maar met de desserts schieten we al helemaal de ruimte in. Want wat dacht je van Milkyway & Mars-noga met melkchocolade en karamel of een raket met ananas, aardbei, sinaasappel en sterrenmunt?

Oumuamua Amsterdam-Noord
Bron: Oumuamua Amsterdam

Het adres van Oumuamua in Amsterdam:

Oumuamua in Amsterdam-Noord is een pop-up en zal in ieder geval nog tot het einde van het jaar geopend zijn.

Adres:

Asterweg 15BC
Amsterdam

Openingstijden: woensdag t/m zondag vanaf 11:00 uur, voor lunch, borrel en diner. 

Meer hotspots in Amsterdam-Noord:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.