Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 15 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Baohuis in Amsterdam is the new place to be voor bao’s en asion fusion food

Op een steenworp afstand van het Westerpark vind je sinds deze maand Baohuis. Verwacht een funky interieur met tof terras en een grote hoeveelheid aan rock’n-roll gerechtjes die Aziatisch streetfood schreeuwen: wij zijn al volledig om.

Compleet out of the blue komt deze hotspot niet aanwaaien. Aan het roer staat immers Chef Justin Brown, die we kennen van The Dirty Chicken Club en zijn pop-up restaurant Bao Buns. Zijn liefde voor bao’s en ander Aziatisch street food is nog lang niet uitgedoofd en komt nu opnieuw tot expressie in Baohuis.

Baohuis in de Amsterdamse wijk Westerpark

Heb je er een lange wandeling in het Westerpark opzitten? Misschien wel een borrel in Brouwerij Troost aan de Westergasfabriek? Kom dan bij van al dat moois en brei een vervolg aan je avond door je te begeven naar Baohuis, net om de hoek.

Op een zwoele zomerdag kun je bij het Baohuis op een tof terras terecht, bij minder goed weer is het binnen net zo gezellig. De vibe is kleurrijk, vrolijk en spontaan met een stoer randje – zoals we’t graag hebben, en de ideale setting voor Asian fusion streetfood.

BAOHUIS GRAND OPENING? Kom vandaag met ons proosten op Baohuis! Wat zijn we trots? XT&P

66 Likes, 1 Comments – BAOHUIS (@baohuisams) on Instagram: “BAOHUIS GRAND OPENING? Kom vandaag met ons proosten op Baohuis! Wat zijn we trots? XT&P”

Baohuis: voor de beste bao bun’s…

Met een naam als Baohuis kan je maar beter goeie bao’s serveren. Voor wie nog niet bekend is met deze Aziatische goddelijkheid: bao’s zijn gestoomde broodjes waarbij het een kunst is om ze zó te beleggen dat ze de perfecte balans zijn tussen zacht, zoet, zuur en knapperig.

Gelukkig hebben we het volste vertrouwen in baokoning Justin Brown en kunnen we je verzekeren dat ‘ie zijn bao’s echt verrukkelijk lekker bereidt. Een tipje van de sluier? Naar de vegan bao met teriyaki paddenstoel, pickles en gehakte pinda zijn we erg benieuwd.

Sommige mensen gaan voor hun comfort food naar burgerzaken, de snackbar, of de MacDonald’s. Onze ultieme go-to als het aankomt op comfort food zijn vaak tot wel Bao Buns. Een tijdje geleden waren ze nog weinig te vinden in Amsterdam maar tegenwoordig zie je ze steeds vaker én…. in West komt zelfs een bao bun restaurant! Meer weten over het Baohuis? Check ons nieuwe artikel met alle ins and outs (link in de bio).

46 Likes, 11 Comments – Your Daily Life (@yourdailylife.nl) on Instagram: “Sommige mensen gaan voor hun comfort food naar burgerzaken, de snackbar, of de MacDonald’s. Onze…”

…en goddelijk Asian fusion streetfood

Daarnaast zijn er ook allerlei Aziatische street food snacks die niet bang zijn om buiten de landsgrenzen te treden. Smaken van verschillende Aziatische culturen worden naar hartenlust gecombineerd in de fusion gerechten. Dat resulteert in kleinere en grotere gerechten, bowls en gerechtjes om te delen.

Benieuwd? Nou goed dan, nog een laatste sneak peak van wat je zoal kan verwachten: gekonfijte zalm met yuzu, soja en jalapeño, een katsu sandwich met aubergine, bulldog saus en gepekelde kool en maïs met boter van beenmerg. We zeiden toch dat we het volste vertrouwen hadden in deze chef?

foto van Baohuis.

Het adres van Baohuis in Amsterdam

Wil je hierheen? Go for it, deze tent wordt een klapper:

Van Limburg Stirumstraat 115

1051 BA Amsterdam West

Openingstijden: Baohuis is geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner (telkens van 12u tot 1u en op vrijdag en zaterdag tot 3u). 

Meer hotspots in Amsterdam-West?

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.