Redactie
Redactie Dineren 5 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

The Meets: een gezond restaurant in de Amsterdamse Pijp

Dat steeds meer mensen gezond eten, kan je niet ontgaan zijn. Wij zijn dol op gezond, op één voorwaarde: het moet wel lekker zijn. Droge blaadjes sla, dorre speltcrackers en smakeloze smoothies komen er bij ons niet in. Gelukkig is er nu een nieuwe Amsterdamse hotspot die helemaal aan onze wensen voldoet: The Meets.

Aan het Cornelis Troostplein in de Amsterdamse Pijp vind je het kleine zaakje, dat geopend is van 8 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds. Je raadt het al: je kunt hier terecht voor ontbijt tot diner, en alles daar tussenin.

The Meets volgt de 80/20 regel: 80 procent plantaardig, 20 procent dierlijk. Zo nodig kun je gerechten aan laten passen zodat ze helemaal vegan, glutenvrij of suikervrij zijn.

Het menu is uitgebreid. Zo is de drankkeuze al reuze: van de standaard koffie en matcha lattes tot verse theesoorten en kokossap uit een jonge kokosnoot.

Ook zijn er verschillende huisgemaakte juices & smoothies te bestellen (vanaf €3,50). Denk aan sinaasappel-grapefruitsap, een shotje van gember, honing en kurkuma, en een smoothie met banaan, notenmelk, dadels en bijenpollen (ons favoriete sapje!).

Als ontbijt kun je gaan voor de granola bowl (€6,-) van yoghurt met granola en fruit (onder andere bosbessen uit Enschede). Tevens te bestellen met glutenvrije granola en/of kokosyoghurt. Ook een optie: havermoutpap gemaakt met rijstemelk met cranberrycompote (€6,-), of de populaire açai bowl (€6,50).

In de middag ga je voor broodjes (optioneel op glutenvrij brood). Denk aan beleg als avocado en een gepocheerd ei, makreelmousse of caprese (allen €7,50). Er is een Italiaanse frittata, maar dan gemaakt met zoete aardappel en cavolo nero.

Stevigere trek? Kies de Mexicaanse vega burger (€8,-), de beef burger (grappig detail: met bietenketchup! €8,-). Of warm je op met soep (rode linzen of minestrone, €6,-).

Groenvoer is er in de vorm van boerenkoolsalade (met limoen, tahini, geroosterde zoete aardappel, avocado, granaatappel- en pompoenpitten, €8,-) of een bietensalade (met geitenkaas, walnoten, quinoa en een appel-mosterddressing, €8,-).

Dineren kan hier ook, bijvoorbeeld met de Sri Lankan Curry Bowl (kokoscurry met zoete aardappel, groene paprika en rode rijst, €12,50), een mezze schotel (falafel, hummus, boerenkoolsalade, baba ghanoush, zuurkool en pitabrood, €13,50), linguine met amandelpesto (€12,50) en farinata (een Italiaanse pannenkoek van kikkererwten, €12,50).

To top it all off zijn er snacks en bijgerechten, zoals nori rolletjes, zoete aardappelfriet, bietenballetjes (een variant op bitterballen), boerenkoolchips en falafel.

Tot slot wordt de zoete trek gestild met gezonde baksels: avocado-limoentaart of bietentaart met carob (beiden €4,-) of healthy balletjes met bijvoorbeeld hazelnoten, dadels en kokos (€2,-).

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.