Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 11 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Rosario in Amsterdam serveert een Mexicaanse brunch (en meer lekkers!)

Afgelopen januari opende Rosario in Amsterdam haar deuren. Een moderne Mexicaan met een kleine wisselende kaart voor lunch en diner. Denk aguachile, frijoles, flautas en tacos, maar ook een vier gangenmenu met gerechten buiten de kaart om. Ook bijzonder: Rosario serveert een zondagse brunch in Mexicaanse stijl. Laat die micheladas maar aanrukken!

Van pastadeeg naar tortilladeeg

Rosario is het restaurant van Nina Bogaerts: de voormalig pastachef van Italiaans restaurant Toscanini: een begrip in Amsterdam. De liefde voor deeg is hetzelfde gebleven, maar in plaats van pasta serveert ze dat deeg nu in de vorm van tortillas, tacos en tostadas, vertelde ze in Het Parool.

Bovendien is de link met Mexico er altijd geweest: haar vader is afkomstig uit buurland Guatamala en ze reisde vaak naar Midden-Amerika en dus ook Mexico.

Mexicaanse sunday brunch

Dat ze ook bij Rosario met toewijding te werk gaat, blijkt bijvoorbeeld uit de hoeveelheid variaties op salsa verde die er getest worden voor de chilaquiles van het restaurant. Dat zijn knapperig gebakken maistortillas in een saus, in dit geval dus salsa verde.

Die serveren ze bij hun Sunday Brunch: een Mexicaanse fiësta van gerechten als huevos rancheros, torta milanesa de pollo (een goddelijk Mexicaans broodje kip) en bijvoorbeeld tacos conchinita pibil. Daar rollen we met liefde voor uit bed op een lazy sunday.

Nieuwe Mexicaan in Amsterdam

Maar ook op andere dagen van de week kun je hier heerlijk lunchen en dineren. Wij zouden ook zéker even het Menu Rosario: un pedacito de Mexico checken. Daarbij krijg je een vier gangen menu met zeven gerechten geserveerd, waarvan sommige buiten de kaart om. Dat wil je, pronto!

Het adres van Rosario Cocina Mexicana:

Tweede Egelantiersdwarsstraat 9H
1015 SB Amsterdam

Openingstijden van Rosario: woensdag t/m zondag voor lunch en diner. Kijk voor meer info en tijden op de site

Meer toffe Mexicaanse restaurants: