Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 22 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij MAITA in Haarlem val je met je neus in de Nikkei-cuisine (en dat is zálig)

Ben je een beetje uitgekeken op ‘gewone’ sushi? Dan gaat de Nikkei-cuisine misschien wel jouw culinaire cravings beantwoorden. Bij restaurant MAITA in Haarlem val je met je neus in de boter, wat dat betreft. Hier combineren ze de Japanse en Peruaanse keuken (de Nikkei-cuisine dus) met kleurrijke gerechten en volle smaken.

De Peruaanse keuken is al een tijdje trending en we zien de Nikkei-cuisine op steeds meer plekken opduiken (met enige dank aan de beroemde chef Ferran Adrià). Maar MAITA is wel een héle mooie plek. Alles aan MAITA is beeldschoon: zowel het interieur als de presentatie van de gerechten.

Bij het Haarlemse restaurant kun je vooral veel lekkers aantreffen als ceviche, sushi en vlees en vis van de Japanse Robata grill (een houtskool-grill). Je bestelt er kleine gerechten van tussen de € 9,00 en € 17,00 euro, waarmee je je hele tafeltje volbouwt.

Lees ook: Peruaans eten is hip, maar wat kenmerkt het precies?

Maita in Haarlem
MAITA

Sushi en ceviche

Begin met padrón pepers met yuzu-miso dressing en bonito flakes, ga door met de octopus met truffelaardappel en een emulsie van zwarte Botjia-olijven (het populairste gerecht van de kaart), en schud daarna je smaakpapillen stevig wakker met een ceviche of tiradito. Het verschil tussen die twee? Bij een tiradito wordt de citrus last-minute toegevoegd, waardoor de vis niet gaart, maar mooi rauw blijft.

Daarna moet je natuurlijk een paar van de MAITA Sushi Rolls uitproberen. Bijvoorbeeld de Aji Tuna met tonijn, avocado, komkommer, tempura chip, togarashi, Peruaanse pepersaus, shisoblad en een krokantje. Of de vegetarische sushi met zoete aardappel op drie (!) manieren. Mooie cocktail erbij en je avond kan niet meer stuk.

Ceviche bij MAITA

Het adres van MAITA:

Lange Veerstraat 45
2011 DA Haarlem

MAITA is van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 18:00 uur. Meer informatie over reserveren vind je online

Meer goede restaurants in Haarlem:

Het interieur van MAITA in Haarlem
Bron: Eet.nu

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.