Voor ‘fresh & funky’ eten moet je bij het gezellige Frenchie in Haarlem zijn

Of je nu wilt ontbijten of ‘s avonds buiten de deur wilt eten: bij het vorig jaar geopende huiskamerrestaurant Frenchie kun je de hele dag terecht, voor ‘BRKFST’, ‘LNCH’, ‘DNNR’ en ‘DRNKS’. Klinkt erg hipster, en dat is het ook wel een beetje – maar wel op een goede manier. Instagram-waardige fauteuils, veel planten, een menukaart met luipaardprint en natuurlijk de Franse bulldog waar het restaurant z’n naam aan dankt: yes please.

Frenchie is voor iedereen, en dat zie je dan ook aan de verschillende hoekjes in het restaurant. Van de bar langs het raam waar je vrijwel altijd mensen met een laptopje vindt tot de ronde tafel voor grote gezelschappen en natuurlijk gewone tafels voor wie ‘traditioneel’ wil dineren: alles is mogelijk.

Door het gemengde gezelschap is de sfeer heel ontspannen, en dat is ook precies wat Frenchie wil uitstralen: “Bij Frenchie draait het niet om een chique, fine dining beleving. Maar gaat het om de spanning achter gezond, vers en funky gekruid eten.”

Afbeelding van restaurant Frenchie in Haarlem 2

Het menu bij Frenchie

Je kunt voor elke maaltijd terecht bij Frenchie, dus de ‘fresh & funky’ menukaart is behoorlijk uitgebreid. Als ontbijt kies je bijvoorbeeld voor een krokant met bacon en kaas, wentelteefjes van brioche, gepocheerde eieren, glutenvrije American pancakes of een vegan bowl vol groente en fruit.

Een paar uur later kun je lunchen met bijvoorbeeld een bibimbap bowl of ramen bowl, met een bao bun met kip of een slow roast pork taco. Klinkt goed, toch? Daarbij drink je White Roast-koffie, een vers sapje of heerlijke huisgemaakte kombucha.

Afbeelding van restaurant Frenchie in Haarlem 3
Afbeelding van restaurant Frenchie in Haarlem 4

Voor de ‘DNNR & DRINKS’ is er een aparte menukaart, en ook daarvan loopt het water je in de mond. Om te beginnen is er de ‘best of Frenchie’, een maandelijke wisselend specialiteitenmenu bestaande uit 3, 4 of 5 gangen met vooral seizoensproducten. Daarvoor betaal je tussen de € 32,50 en € 52,50.

Maar natuurlijk kun je ook gewoon van een kaart kiezen. Het spektakelstuk is de 1 kg dry aged côte de boeuf, maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld laksa (pittige noedelsoep) met gebakken heilbot, ssamjang-steak of bloemkool uit de oven met dahl. Met choco-lavacake of cheesecake als dessert, uiteraard. Na het diner kun je gewoon lekker blijven zitten met een extra drankje van de uitgebreide wijnkaart of de cocktailkaart, waarop je zowel klassiekers of nieuwe combinaties vindt.

Afbeelding van restaurant Frenchie in Haarlem 5
Extra leuk: elke dinsdag is er Taco Tuesday, waarop je naast taco’s ook quesadillas en nacho’s kunt eten én natuurlijk tequila drinkt. Dus als je toevallig binnenkort in Haarlem bent, weet je waar je moet zijn!

Het adres van Frenchie in Haarlem

Gedempte Oude Gracht 46
2011 GS Haarlem

Frenchie is op dinsdag t/m zaterdag geopend van 09.00 tot 00.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Reserveren voor het diner kan op de website.

Meer restaurants in Haarlem:

Reageer op artikel:
Voor ‘fresh & funky’ eten moet je bij het gezellige Frenchie in Haarlem zijn
Sluiten