Redactie
Redactie Inspiratie 22 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Haal Spanje in huis met pimientos de padrón

In Spanje vind je pimientos de padrón-pepers op elke hoek van de straat en gelukkig worden ze ook steeds bekender in Nederland. Ook wij zijn er dol op en vertellen je er graag iets meer over. 

Oorspronkelijk komen de pimientos uit het Noord-Westen van Spanje, maar inmiddels groeien ze op verschillende plekken waaronder ook het Zuiden van het land.

Afhankelijk van de hoeveelheid zon en water die ze krijgen, worden ze mild tot superpittig van smaak. Maar omdat het uiterlijk in principe hetzelfde blijft, is het moeilijk raden welke nu mild zijn of niet.

Ondanks het bittertje van de pepers, zijn ze een geliefde snack en worden ze veelal geserveerd met andere tapas. Wat ons betreft zijn ze het lekkerst als je ze bakt in een gloeiend hete pan met olie, en vervolgens bestrooit met flink zeezout. Ze zijn goed wanneer de buitenkant een beetje begint zwart te blakeren. Yum!

Helaas kan je ze nog niet overal krijgen, dus ga vooral op zoek en vraag je dichtstbijzijnde groenteboer, speciaalzaak of toko om je te helpen. Zo kan ook jij deze zomer nog genieten van zelf gemaakt pimientos de padrón!

Piquillo pepers

Ben je weleens in Spanje geweest, dan is de kans groot dat je ook piquillo pepers voorbij hebt zien komen. Deze pepertjes zijn rood, heerlijk zoet en niet pittig van smaak.

Omdat het oogstseizoen relatief kort duurt (september tot en met december) worden ze eerst geroosterd waardoor ze hun specifieke smaak krijgen. Vervolgens worden ze gepeld, ontdaan van de zaadjes en al dan niet gevuld met vis, kaas of vlees.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.