Redactie
Redactie Inspiratie 10 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Ferran Adrià’s nieuwste restaurant Pakta in Barcelona

Ferran Adrià is misschien wel ‘s werelds bekendste chef, maar zijn broertje Albert kan er ook zeker wat van! Samen openden ze dit jaar hun restaurant Pakta, wat ‘verbond’ betekent in het Peruaans en staat voor de Peruaanse & Japanse keuken die hier samenkomen.

Het restaurant bevindt zich in Barcelona en is een mix tussen een Latijns-Amerikaanse tapasbar en een Japans restaurant. De combinatie tussen de twee keukens wordt ook wel Nikkei genoemd. Een stijl die in Nederland nog niet echt bekend is, maar in Peru al jaren wordt doorgevoerd door de Japanse immigranten en hun totaal verschillende keukens.

Hoe langer we erover nadenken, hoe beter we het idee vinden. De Peruaanse keuken wordt namelijk al jarenlang beïnvloed door verschillende culturen zoals de Indiase, Afrikaanse, Spaanse en ook Aziatische keuken. Het is een beetje een combinatie tussen ceviche (een rauw visgerecht, typerend voor Peru) en sushi, met veel verse kruiden en verschillende smaken, yum! 

LES0005LES0004

De twee menu’s die de kaart rijk is, zijn vernoemd naar twee afzonderlijke pijlers uit de verschillende landen, namelijk Fujiyama en Machu-Picchu. De presentatie is veelal strak (Japans) met een enorme diversiteit aan ingrediënten (Peru) en combinaties tussen typerende gerechten uit de keukens.

Ben je in Barcelona? Dan is Pakta een échte aanrader. Het idee is niet alleen goed, het eten is fantastisch, en wie wil er nou niet genieten van eten van de hand van de beste chefs ter wereld? Ruim van tevoren reserveren is een must.

Pakta
Carrer Lleida, 5, Barcelona

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.