Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Dineren 2 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Olivijn in Haarlem: luxe gerechten én kunsttentoonstellingen

Chique uit eten in Haarlem? Dat kan bij restaurant Olivijn! Het restaurant is opgericht door Menno Post, die jarigenlang chef was van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns – en dus wel weet hoe hij je smaakpapillen moet verrassen.

Maar dat is niet de enige beleving: als je wilt, kun je je aperitief of dessert opeten op de eerste etage, waar Galerie Olivijn zich bevindt.

Foto van restaurant Olivijn in Haarlem 2

Het menu van Olivijn

Benieuwd wat Menno Post je zoal voorzet? Je eet bijvoorbeeld langoustine met buikspek, pompoen en schaaldierenjus of tong met kibbelingkrokantjes en saus van sherry. Liever geen sea food? Ga dan voor de eend met mais, sinaasappel en dim-sum van koolrabi, of tarte tatin met gebakken ganzenlever. Gerechten kun je eventueel aangepast bestellen.

Vooral vleeseters hebben er dus geluk, maar er is ook een dagelijks wisselend vegetarisch menu. Je kunt bij Olivijn kiezen uit een vier-, vijf- of zesgangenmenu, variërend van 66 tot 86 euro.

Foto van restaurant Olivijn in Haarlem 3

Extra leuk is dat al deze gerechten worden geserveerd in één van de oudste panden van de Haarlemse binnenstad, in de Kleine houtstraat. Dat zie je deels terug in het interieur, maar de blauwe muren maken het net wat moderner (en vrolijker!).

Galerie Olivijn

Op de eerste etage is er Galerie Olivijn, een ‘eigenwijze galerie’ die wordt gerund door Saskia de Wal Post, de vrouw van Menno Post. Zij wil de drempel om kunst te kijken verlagen, en heeft daartoe elke acht weken een nieuwe (verkoop)tentoonstelling. Er is altijd een Haarlemse kunstenaar in de tentoonstelling opgenomen.

Ook in het restaurant zelf wordt overigens kunst getoond. Tel dat op bij het heerlijke eten, en Olivijn is een perfecte keuze voor een avondje dineren.

Het adres van Olivijn in Haarlem

Kleine houtstraat 70
2011 DR Haarlem

Olivijn is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 12:00 tot 14:30 uur en van 18:00 tot 21:30 uur. Op zaterdag is het restaurant niet open voor lunch, maar wel voor diner. Reserveren doe je op de website

Meer restaurants in Haarlem

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.