Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 1 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Kanaal40 in Amsterdam: club met een verrassend goed restaurant

Het team achter Garage Noord heeft sinds een tijdje een nieuw concept: kanaal40. Naast een bar en een club heeft dat concept ook ruimte voor een restaurant. Een goed restaurant welteverstaan, en eentje dat ons behoorlijk nieuwsgierig maakt.

Club, bar, resto

Surf even naar de site van kanaal40 en je wordt binnen de milliseconde getrakteerd op hiphop en niet al te preutse videoclips – meteen een rechtstreekse knipoog naar het clubaspect van de zaak. Niet per se het type website dat je verwacht als je de menukaart van een restaurant wil checken, wel geschikt om je innerlijke hipster een aai te geven.

Wij waren in eerste instantie bang dat de focus op muziek, ten koste zou gaan van de kwaliteit van de keuken in het concept. Die angst blijkt gelukkig onterecht. Kopje ‘restaurant’ prijkt trots bovenaan hun hippe website. Doen we even kort onderzoek, dan zien we dat de gerechten van kanaal40 er allemaal allermooist uitzien.

Eten bij kanaal40

Dat hoeft ook weer niet zo erg te verbazen trouwens, met een chef die vooral ervaring heeft in de Franse keuken (altijd een goed uitgangspunt) en die keuken op zijn beurt combineert met invloeden uit andere uithoeken van de wereld.

Zijn gerechten brengt hij in een 5-gangenmenu, waarbij je je door zijn keuzes kunt laten verrassen, al kun je de gerechten ook à la carte bestellen. Stijlvol gepresenteerde bordjes vol kleur en textuur zijn in ieder geval een constante. Zo zien we onder meer langzaam gegaarde cassave met korianderolie en kokosdressing en andere gerechten waarbij groenten dankzij spannende bereidingen kunnen schitteren.

Benieuwd wat er nog meer op je bord komt? Naar de Warmoesstraat sprinten is de boodschap; het restaurant lijkt bewust nog niet te veel prijs te geven.

Adres en openingstijden kanaal40

Ook dineren bij kanaal40? Schuif je benen onder tafel (en ga daarna in de lampen hangen) op volgend adres:

Warmoesstraat 66,

1012 JH Amsterdam

kanaal40 is van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 16:00 en vanaf 18:00 voor het diner. Check de website van kanaal40 om te reserveren. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.