Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe producten van week 1: ketjapsambal, popcornchocolade en yuzuwater

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: ketjapsambal, popcornchocolade en yuzuwater.

4 x nieuwe producten uit week 1

1. Nieuwe sambal van Opa Co

Wie ons een beetje kent, weet dat we dol zijn op de sambal van Opa Co. Die naam verwijst naar de maker: da’s de vader van Syrco Bakker (chef van restaurant Pure C** in Cadzand). Dat je die familie volledig kunt vertrouwen op ‘t gebied van lekkers, staat buiten kijf. Hun nieuwste sambal is er eentje met ketjap en is daardoor wat zoeter dan de originele.

Surfen naar de webshop van Opa Co is de boodschap, liefste samballiefhebbers.

De vader van sterrenchef Syrco Bakker maakt de lekkerste sambal (Sambal van Opa Co)

2. Bruisend duinwater met yuzu

Water met een smaakje? Daarmee maak je ons nou niet per se wild. Tenzij dat smaakje yuzu is natuurlijk, dán weet je onze interesse wel te wekken. En als je weet dat het brein achter dit bruisende duinwater een samenwerking is tussen Crisp en de Amsterdamse Frisdrank Fabriek, dan weet je al wel dat het goed zit. Lekker om zo te drinken op ijs (tip voor Dry January!) of in (non-alcoholische) cocktails.

Het bruisend water met yuzu is te bestellen via de Crisp app.

3. Popcornchocolade van Chocolate Makers

Al een paar weken in de winkels, wel een persoonlijke nieuwe ontdekking op de redactie: popcornchocolade van Chocolate Makers. Ken je hen nog niet? We dwingen je vriendelijk om gauw zo’n reep in huis te halen: niet voor niets is het de favoriete chocolade van de Culy-redactie. Al helemaal als daar ook nog popcorn in verwerkt zit, zowel zoete als zoute. Zo win je ons hart hoor, jongens.

De chocolade van Chocolate Makers is o.m te bestellen via de site.

4. Bistrotier

Een boek over drank, eten en die immercharmante Franse keuken? Dat klinkt niet alleen als de ideale kerstvakantielectuur, dat is het ook. Van de belangrijkste oesterteeltgebieden tot alles wat u moet weten over aperitieven, bier en koffie: lees dit boek en de Franse eetcultuur kent geen geheimen meer voor je. Recepten voor Franse klassiekers als oeufs mayonaise of île flottante krijg je er gratis bij.

Bistrotier is online te bestellen via bol.com. 

Bistrotier
Bron: bol.com

Benieuwd naar de nieuwe producten van vorige week? We hadden het toen onder meer over whisky-ijs en lavendelhoning.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.