Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 20 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

MILK Café in De Melkweg: verrassende gerechten van een ambitieuze chef

Even snel eten voor een concert? Meestal kom je dan toch weer uit bij de drie p’s: pizza, pasta of patat. Niet bij MILK Café, het restaurant in poppodium De Melkweg. Hier serveert een ambitieuze jonge chef verrassende gerechten waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt.

Drankje doen

Er zitten niet zo heel veel leuke restaurants in de buurt van het Leidseplein in Amsterdam. Dus MILK Café is hier wat ons betreft meer dan welkom. In oktober opende het café-restaurant in de oude melkfabriek aan de Marnixstraat.

De hotspot ziet er fris en licht uit: je kunt op de begane grond zitten of de trap nemen naar een vide. En er is ook een mooie bar, waar in grote neonletters MILK boven staat, met uitgestalde lege melkflessen eronder. Leuk om even een drankje te doen voor of na een concert.

Ceviche op het menu van Milk café

Bravoure

Van een café restaurant dat hoort bij een poppodium zou je misschien niet zoveel verwachten, qua eten. Een paar bitterballen en misschien een soep van de dag, hooguit. Des te leuker is het dat er bij MILK verrassend ambitieus wordt gekookt.

Chefkok Jermaine Liesdek werkte eerder bij Daalder, Holland Casino en Supper Club en zet rustig een ceviche van coquille op de kaart. Of oesters met olijfolie-parels. Of een mooi stuk procureur met krokante spruitjes, mosterdzaad, groene appel en truffelaardappel. Vinden we leuk!

Wat heet: er wordt hier zelfs een chef’s menu geserveerd, van 4 gangen met als je zin hebt ook nog 3 bijpassende wijnen.

Bieten carpaccio

Procureur

Het menu van MILK

Op het moment dat wij komen eten, staat er zelfs vegan ramen op het bord (elke week is er een andere vegan soep van de week). Maar bijvoorbeeld ook vegan char siu bloemkool en zwezerik met prei en jus van vadouvan. Heel erg van nu en heel creatief.

En toetjesmens of niet: de panna cotta gemaakt van cereal milk (de melk in je kommetje cornflakes, die de zoete smaak van de ontbijtgranen opneemt) is het proeven waard. Het is een knipoog naar Milk Bar in Amerika, waar ze beroemd zijn geworden met dit dessert. De versie van MILK wordt gemaakt met gesuikerde cornflakes en bevat chocolademousse met Kahlúa, afgemaakt met bladgoud.

Dessert bij Milk
Cereal milk panna cotta

Het adres van Milk:

Marnixstraat 409 in Amsterdam.

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag en zondag van 11:00 tot 01:00 uur teecht. Vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 03:00 uur.

Meer restaurants in Amsterdam centrum:

Milk café in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.