Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 16 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

La Fiorita Amsterdam: stijlvolle Italiaan met een moderne knipoog

Een klassieke Italiaan; daar kun je zo héél erg zin in hebben. Wat dat betreft moet je nu op een drafje naar La Fiorita, in de Tweede Tuindwarsstraat in Amsterdam (centrum). Het oogt als het decor van een elegante Italiaanse film uit de jaren ’50, maar het menu verbindt het klassieke Italië knap met het hier en nu.

Chef Thor Lunstroo stond niet voor niets in de keuken bij dé beroemdste Italiaan van Amsterdam: Toscanini. Leuk detail: La Fiorita is van dezelfde eigenaren als La Perla, die fijne pizzeria verderop in de straat.

Één blik op het interieur en het is wel duidelijk dat dit een stijlvolle Italiaan betreft. Prachtig vinden we het bloem-logo, dat ook terugkomt in de vorm van de lampen en in de vloer.

La Fiorita in Amsterdam

Saltimbocca en linguine met Madame Jeanette

Op dat menu van La Fiorita tref je gerechten aan als witte asperges met lardo, koolrabi met vlierbloesem, karnemelk en ricotta, Mozzarella met bottarga of rauwe langoustine met citrus, chili, radijs en venkel. En dat waren dan nog slechts de antipasti.

En wat dacht u verder van de paccheri all’amatriciana: pasta met wangspek, tomaat en Pecorino? Of de linguine piccante met Madame Jeanette (leuk!), ansjovis en broodkruim?

Asperges op het menu van La Fiorita

Help, ik kan niet kiezen!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.