Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Restaurants 2 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

DeDAKKAS in Haarlem: dineren met prachtig uitzicht over de stad

Eten op het dak van een parkeergarage in een groene oase. Het klinkt misschien een beetje surrealistisch, maar dit is het bijzondere concept van deDAKKAS in Haarlem. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrelhapjes, waarbij hoog ingezet wordt op biologische producten van het seizoen. En extra leuk: de meeste ingrediënten worden op het dak verbouwd!

Dineren op een parkeergarage

DeDAKKAS is een volledig glazen kas, te vinden bovenop parkeergarage De Kamp. Deze parkeergarage is te vinden aan de rand van de historische binnenstad van Haarlem. Vanzelfsprekend kijk je vanaf de parkeergarage over de hele stad. Je kunt zelfs, bij helder weer, de zee zien. Hoe uniek is dat!

In het midden van de grote glazen kas is een open keuken te vinden. Ook is er een aparte ruimte die af te huren is voor kleine besloten feesten of vergaderingen. Verder is DeDAKKAS een insprirerende plek waar je niet alleen kunt eten en drinken, maar ook live muziek kunt beluisteren.

Goddelijke breakfast bowl

Terwijl je kan genieten van het prachtige uitzicht over Haarlem, krijg je seizoensgebonden eten en drinken voorgeschoteld. Hierdoor is het eten altijd lokaal, vers en toegankelijk. Om de dorst te lessen heeft deDAKKAS een breed assortiment aan wijn, speciaalbier (uiteraard ook van Brouwerij Het Uiltje uit Haarlem), ambachtelijke frisdranken en verse sappen.

Een tipje van de sluier? Begin de dag goed met DeDAKKAS bowl, een breakfast bowl met parelcouscous, bietjes, spruitgroente, avocado, peen en gebrande noten. Of ga voor een lichter ontbijt met yoghurt, granola en seizoensfruit, gemaakt met kokosmelk.

Tony’s Chocolonely chocomousse

Vanaf 12:00 wordt er lunch geserveerd, waarbij je kunt kiezen uit rijkelijk belegde broodjes, salades, soepen, burgers en tosti’s. Wij zijn heel benieuwd naar de burger van oesterzwam en rundvlees, maar ook bij een broodje beekforel loopt het water bij ons in de mond.

Trek in het diner? Ga voor vissoep van bijvangst met zeefruit en saffraanmayonaise, DeDAK Stoof van stoofvlees en seizoensgroente met friet van het Haarlemse Friethoes of neem gewoon weer zo’n heerlijke burger. Als toetje is er chocolademousse van Tony’s Chocolonely (!), een trifle van seizoensfruit of een heerlijk stukje red velvet taart.

Het adres van DeDAKKAS in Haarlem:

De Witstraat 1a
2011 DV Haarlem

DeDAKKAS is zondag, dinsdag en woensdag geopend van 09:00 tot 23:00 en op donderdag t/m zaterdag van 09:00 tot 00:00. Wil je een tafel reserveren? Stuur dan een mail naar [email protected].

Meer toffe hotspots in Haarlem:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.