Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Red velvet cake van Menno (Heel Holland Bakt)

Het is alweer even geleden dat Menno het tweede seizoen van Heel Holland Bakt won. Wat hebben we van hem genoten op de buis! En nu is er een eigen bakboek: Bakken met Menno. Wij mogen zijn ultieme recept voor red velvet cake met jullie delen.

Ook lekker: 8 x bakken zonder oven, onze favo no-bake taarten

Red velvet cake recept

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de twee bakvormen in met boter, bestuif licht met bloem en zet opzij.

2. Neem de mengkom van een staande mixer en klop hierin de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met een handmixer). Klop de eieren los, voeg ze geleidelijk toe en klop tot ze helemaal opgenomen zijn.

3. Meng de karnemelk met het vanille-extract en kleur dit helder rood met de rode kleurstof. Dit moet je op het oog doen want de intensiteit verschilt per soort en merk kleurstof. Begin met een paar druppels om uit te proberen hoe de kleur wordt.

4. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.

5. Voeg al mixende de helft van het karnemelkmengsel bij het beslag, daarna de helft van het bloemmengsel, vervolgens het restant van de karnemelk en de cacaobloem als laatste. Zorg ervoor dat alles is opgenomen en schraap de zijkant van de mengkom schoon met een spatel. Klop door tot het beslag gelijkmatig gekleurd is.

6. Voeg het zuiveringszout en de azijn toe en meng goed door het beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak ze 30-35 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden steekt.

7. Laat de cakes even in de vorm afkoelen en stort ze dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

8. Meng voor het roomkaasglazuur de zachte boter met de roomkaas in een mengkom van een staande mixer (of met een handmixer) en klop tot ze goed gemengd zijn. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe totdat deze volledig is opgenomen.

9. Meng als laatste het vanille-extract erdoor en klop nog 5 minuten door totdat het glazuur licht en luchtig is. Pas op dat je niet te lang blijft doorkloppen anders kan het glazuur iets te vloeibaar worden.

10. Leg een theelepel van het glazuur in het midden van een taartschaal of bord en leg hierop één van de afgekoelde cakes. Zo kan de taart niet wegglijden. Verdeel met een paletmes of de bolle kant van een lepel een deel van het glazuur over de bovenkant van de cake. Plaats hierop de tweede cake en smeer de rest van het glazuur erop. Bestrooi de taart met de granaatappelpitten.

 

Bakken met Menno is in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 24,99.

Meer taartrecepten

Red velvet cake is niet de enige taart waar we gek op zijn. Heb je na het bakken van de red velvet taart de smaak te pakken? We hebben nog wat heerlijke taartrecepten voor je op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.