Culy Homemade: parelcouscous met sauce vierge en worst

Dit is typisch zo’n makkelijk maaltje voor doordeweeks: parelcouscous met sauce vierge (een frisse tomatensaus) en worst. Het is het soort eten dat je ook tegenkomt in een Franse bistro. Snel, makkelijk, voedzaam en smaakvol.

Parelcouscous is een soort couscous met grote korrels, die meer wegheeft van pasta dan van couscous. Je vindt ‘m in de meeste supermarkten. Een goede vervanger is fregola. Die is iets lastiger verkrijgbaar, maar mocht je ‘m tegenkomen, sla die dan zeker in.

Ook belangrijk: zorg voor lekkere worstjes. Wij zijn fan van de verse worsten van Brandt & Levie en gebruikten hun ‘Toulouse’ worst met pistache. En wil je ‘t vegetarisch maken, gebruik dan een goede vega worst, bijvoorbeeld die van de Vegetarische Slager.

Het recept

Maak eerst de sauce vierge. Meng daarvoor de gehakte tomaten in een kom met de gehakte kruiden, de twee geplette tenen knoflook, zout, peper en de olijfolie. Zet een uurtje tot twee uur opzij, zodat de smaken zich lekker kunnen ontwikkelen.

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er wat van de sauce vierge doorheen.

Bak de worstjes op laag vuur tot ze mooi goudbruin zijn, zo’n 12 à 15 minuten should do the trick.

Schep op een bord wat van de parelcouscous, druppel er nog wat van de sauce vierge overheen en leg de worst er bovenop. Maak eventueel nog af met wat extra verse kruiden en zout en peper.

Voor 2 personen:

  • 200 gram parelcouscous of fregola
  • 2 goede verse worsten
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Voor de sauce vierge:

  • 2 tenen knoflook
  • 3 rijpe tomaten, in grove stukjes
  • 1 flinke hand verse kruiden (bijv. dragon, basilicum, koriander en peterselie – of wat u maar wilt)
  • 200 ml olijfolie
  • Zout & peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: parelcouscous met sauce vierge en worst
Sluiten