Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 3 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Pop-uprestaurant A La Plancha in Rotterdam: verse vis aan de Maas

Je bent misschien weleens in een restaurantje aan de Spaanse kust geweest, zo één waar alle vis meteen op de grill wordt gelegd en lekker vers geserveerd. Zonnetje erbij, Spaanse muziek, en je vakantiegevoel is compleet. Op dat soort pareltjes is ook visrestaurant A La Plancha in Rotterdam geïnspireerd. 

Pop-uprestaurant

A La Plancha is een pop-uprestaurant: het wordt tijdelijk opgebouw op het Noordereiland in Rotterdam, boven het water. Dat zorgt voor een geweldig uitzicht – niet alleen over de Maas, maar over de hele skyline van de stad. Dit is het vijfde jaar dat het restaurant zijn deuren opent.

Overigens is A La Plancha zelfs niet iedere dag open in de zomer, maar alleen als de weersvoorspellingen goed zijn. Dus áls je er terecht kunt, ben je wel verzekerd van een fijne zomeravond.

Foto van restaurant a la plancha in Rotterdam

Het menu bij A La Plancha in Rotterdam

Een fijne zomeravond met lekker eten, welteverstaan. A la plancha betekent gegrild of geroosterd, en dat zie je dan ook terug. Op de kaart van het restaurant staat vooral veel (duurzaam gevangen) vis, die ter plaatse wordt bereid ‘op de plancha’, maar ook een ruime keuze aan bijgerechten.

Het menu wisselt trouwens dagelijks, omdat het afhankelijk is van het op dat moment beschikbare aanbod aan vis. Dat heeft ook te maken met de doelstellingen: er wordt zoveel mogelijke gewerkt met lokale leveranciers om transport te beperken én de economie in de buurt te stimuleren.

LEES OOK: Culy ontdekt… visrestaurant De Groene Parel in Den Haag

Foto van restaurant a la plancha in Rotterdam

Wijn bij het water

En ben je niet zo van de vis? Dan kun je er ook prima terecht voor een borrel op vrijdagmiddag (of welke dag dan ook). De sfeer is gezellig, met soms een spontaan optreden van muzikanten. A La Plancha serveert bovendien heerlijke wijnen, en waar kun je die nou beter drinken dan aan de Maas?

Adres A La Plancha

Maaskade 74
3071 NC Rotterdam

Wil je weten of A La Plancha in Rotterdam vandaag geopend is? Dat vind je op de website.

Foto van restaurant a la plancha in Rotterdam
Foto van restaurant a la plancha in Rotterdam
Foto van restaurant a la plancha in Rotterdam
Bron: A la Plancha

Meer restaurants in Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.