Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 30 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Op deze drive-through markt doe je boodschappen bij de locals vanuit je auto

Weet je nog dat er een tijd was dat boodschappen doen leuk (of in ieder geval geen levensbedreigende exercitie) was? Gelukkig ontstaan er tal van toffe initiatieven om inkopen doen niet alleen weer een beetje plezierig te maken, maar daar ook nog eens je locals mee te steunen. Een prachtig voorbeeld daarvan is de Impact Driven Drive in Market in Amsterdam.

Boodschappen doen vanuit je auto

Deze drive-through markt wordt deze zaterdag (2 mei) voor de tweede keer georganiseerd. Het werkt zo: je blijft in je auto zitten, kiest uit het menu welke boodschappen je wilt hebben en betaalt met je pinpas. Het team van Moyee laadt je boodschappen in de kofferbak. Daarna rijd je weer retour naar je quarantaineplek.

Op de Impact Driven Drive in Market doe je boodschappen bij duurzame en locale merken die onder andere koffie, natuurwijn en bier verkopen. Maar ook chocolade, koekjes, kombucha, ambachtelijke frisdranken en zelfs tulpen. Ook van de partij zijn de krekelburger (als je durft) en het Rotterzwam kweekpakket, waarmee je je eigen paddenstoelen kweekt op koffiedik. Misschien een leuke hobby in quarantaine?

Moyee Impact Driven Drive In Markt
Bron: Moyee

Steun je locals

Je slaat er dus twee vliegen in één klap mee: lekkere boodschappen in huis halen en je lokale ondernemers steunen.

De Impact Driven Drive In Market wordt georganiseerd door Moyee Coffee. De eerstvolgende editie vindt op zaterdag 2 mei van 12:00 tot 16:00 uur plaats aan de Rhôneweg 44 in Amsterdam (goed bereikbaar met de auto). Kijk voor meer informatie en het complete menu op de Instagram van Moyee.

> Lees ook: Boodschappendiensten vol? Bestel online bij deze locals