Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 23 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… afhalen bij CHUSCO (van NAZKA) in Amsterdam

Kijk nou toch eens wat een kleurrijke, vrolijke afhaalbordjes! Daarvoor zit je doorgaans ook wel goed bij de Peruaanse keuken, zoals die bij CHUSCO in Amsterdam wordt geserveerd. CHUSCO is het comfort food-concept van NAZKA, dat toffe Peruaanse fine dining restaurant dat vorige zomer opende in Amsterdam. Culy proefde de afhaalmaaltijden van CHUSCO en ontdekte dat je geluk kunt vinden in Aji panca barbequesaus.

CHUSCO is er voor nu alleen voor bezorging en afhaal, in de toekomst ook in de vorm van een taberna in Amsterdam. Je kunt je bestelling doen via de website en je order afhalen bij NAZKA, of de boel thuis laten bezorgen met Deliveroo.

> Bij NAZKA in Amsterdam ontdek je de verrukkelijke Peruaanse keuken

Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Afhalen bij CHUSCO

Op moment van bestellen is er keuze uit drie voorgerechten, zes hoofdgerechten en vijf nagerechten. We weten vrijwel meteen wat we willen: de arroz con pato (gepekelde eend met rijst en salsa criolla) en het buikspek met zwarte bonen en rijst. En we móéten de kipvleugels met Aji panca barbequesaus proeven.

We halen onze order op een donderdagavond op bij NAZKA. In de hal van het restaurant is een tafel geplaatst waar je je order af kunt halen. Verder is er (zoals op zo veel plekken) de regel dat je maar met z’n tweeën tegelijk binnen mag zijn en anders even buiten voor de deur moet wachten.

Eenmaal thuis maken we de verpakkingen gretig open. Alles is nog goed warm (en dat na een half uurtje rijden). We zien dat we bij onze maaltijden ook nog wat kleine bakjes hebben gekregen: twee met rode ui, één met een geel sausje en één met een wit sausje.

Kip met aji panca barbeque saus
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Bottelen, die barbecuesaus

Wat de sausjes zijn en wat bij welke maaltijd hoort, is ons niet meteen duidelijk, dus we gaan terug naar de plaatjes op de website en zien dat de rode ui in ieder geval bij de eend hoort. Voor de rest ‘wingen‘ we het maar een beetje. De gele saus is in ieder geval verrukkelijk en loeiheet: we krijgen er bijna de slappe lach van, zo heet is ‘ie. De witte saus is een verkoelende, frisse saus met een klein zuurtje.

Bij nader inzien denken we dat het een ‘ajì amarillo saus’ kan zijn geweest: een romige saus op basis van ajì panca (een Peruaanse chilipeper, die meestal in de zon wordt gedroogd) mayonaise en crema. Naar we vermoeden om bij de kip te eten.

En nu we het toch over die kip hebben: die is gruwelijk lekker. De ají panca barbecuesaus van de kip moeten ze bottelen, beplakken met een etiketje en naar onze redactie verzenden. Bij voorkeur in abonnementsvorm, dus wekelijks. Op de kip zitten ook nog stukjes fijngemalen gedroogde mais voor een crunch: heel lekker.

Peruaanse Arroz con Pato (eend)
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Precies wat we nodig hebben

En dan de hoofdgerechten. De eend is super smakelijk en perfect gegaard, en we vinden de rijst met de groene kruiden en erwtjes erdoor heerlijk.

Sowieso is het tof om de Peruaanse keuken op deze manier (verder) te ontdekken, want die is in het Nederlandse afhaal-landschap toch nog een vreemde eend in de bijt (pun not intended). Spannend spul dus en dat maakt de dagen – die op dit moment allemaal op elkaar beginnen te lijken – even wat avontuurlijker.

Bij het buikspek met zwarte bonen zitten nog plakjes gefrituurde bakbanaan. Het is een lekker hartig, vullend gerecht. Zelfs de rijst an sich is al super smakelijk. Echt comfort food op z’n Peruaans dus. En dat blijkt precies wat we nodig hebben in barre tijden.

CHUSCO by NAZKA is open voor afhalen van donderdag t/m zaterdag tussen 17:00 en 21:00 uur. Bezorging vindt plaats via Deliveroo. Kijk voor meer info en om te bestellen op de website van NAZKA.  

Meer restaurants waar je nu kunt afhalen in Amsterdam:

Buikspek met zwarte bonen en rijst
Bron: Justin de Nooijer voor Culy