Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 18 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Restaurant De Utrechtsedwarstafel in Amsterdam: eigenwijze wijn-spijscombinaties

Het concept van Restaurant De Utrechtsedwarstafel is recht voor z’n raap: het draait hier om geweldig goed eten én om goede wijnen die dat aanvullen. Geen ingewikkelde menu’s en tientallen opties: er is één menu.

Luxe of superdeluxe?

Het werkt dan ook simpel, daar bij De Utrechtsedwarstafel: je kiest voor een 3-, 4- of 5-gangen diner. Je kiest dan opnieuw: óf voor niveau 1 dat staat voor een menu met goede wijnen of voor niveau 2. Dat betekent nóg betere wijnen passend bij het menu van de dag. Oftewel: ga je voor luxe of ga je voor superdeluxe?

De Utrechtsedwarstafel zit in de chique en gezellige Utrechtse Dwarsstraat in het Amsterdamse Centrum. De plek waar de twee culinaire helden Hans Verbeek en Igor Sens samen dit eigenwijze restaurant runnen.

De Utrechtsedwarstafel Amsterdam
De Utrechtsedwarstafel

Het menu van Utrechtsedwarstafel

Op het menu staan vooral seizoensproducten die worden bereid volgens Nederlandse en Franse kooktradities. Maar er wordt ook veel gecombineerd met andere keukens, zoals de Italiaanse. Verwacht bijvoorbeeld coquilles, Anjou duif of meringue dessert.

Behalve seizoensgebonden, zijn de producten ook grotendeels biologisch. Op het wisselende menu staat onder andere consommé van duif met dunne reepjes omelet en scholfilet met Hollandse garnalen, pijnboompitten, romanesco, gehakte kappers, lavas, parelgort en een met boter gemonteerde saus. Lekker!

Chef Igor maakt zowaar alles zelf: van de kaasstengels tot de bonbons. De focus ligt in de keuken op simpel en puur.

Merengue com recheio de chocolate branco, cobertura de toranja e sorbet de roiboes tea com pimenta. Corte Alta wine ❤ #winepairing #frenchfood #parabénspramim

39 Likes, 1 Comments – Raquel Fernández (@kelfernandez) on Instagram: “Merengue com recheio de chocolate branco, cobertura de toranja e sorbet de roiboes tea com pimenta….”

Matching wijnen

Bij elk menu kiest sommelier Hans een Europees wijnarrangement dat enorm veel toevoegt aan de smaakbeleving. Met wijnen van niveau 1 kost een 3-gangen menu € 73,50,-, een 4-gangen menu € 92,50,- en een 5-gangen menu € 110,-.

De allerbeste wijnen van De Utrechtsedwarstafel worden geschonken bij niveau 2. Bij een 3-gangen menu kost dit € 90,-, bij een 4-gangen menu € 115,- en bij een 5-gangen menu € 140,-.

En handig om te weten: je kunt het restaurant afhuren voor een pivédiner voor maximaal 40 personen! Zo kun je samen met familie of vrienden genieten van puur eten in een knusse sfeer.

Het adres van Utrechtsedwarstafel:

Utrechtsedwarsstraat 105-107
1017 WD, Amsterdam

Benieuwd naar meer restaurants in Amsterdam?

Course 1: Lobster Miso (not pictured). Course 2: Seared Ahi Tuna with pesto-smeared toast and pickled red onion. #amsterdam

21 Likes, 0 Comments – Malooly (@timiculous) on Instagram: “Course 1: Lobster Miso (not pictured). Course 2: Seared Ahi Tuna with pesto-smeared toast and…”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.