Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 18 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: deze taart maak je van bananenschillen (!)

We hebben allemaal weleens bananenbrood gemaakt. En als je dat niet hebt gedaan, heb je het vast weleens gegeten. Maar zodra je een banaan eet of gebruikt in een gerecht, halen we de schil eraf en gooien we die meteen weg. Maar deze video laat zien dat je zelfs met bananenschillen een heerlijke taart kunt maken.

Jawel, de schil van een banaan kan je gebruiken voor het maken van een taart. Zo gooi je niets weg en creëer je geen food waste!

taart van bananenschillen

Taart van bananenschillen

Als je een taart maakt met bananen gebruik je meestal de binnenkant van de banaan. De schil laat je voor wat het is en gooi je weg. Wie had gedacht dat nou juist de schil een goed ingrediënt is voor een taart? Het klinkt misschien gek in de oren, maar het gebruik van de schil maakt de taart lichter en luchtiger dan een beslag wat van de banaan zelf wordt gemaakt.

Er is wel een gedeelte van de schil die je niet gebruikt. De droge puntjes aan de uiteinde van de bananenschil snijd je er af, want deze kun je niet in de taart verwerken. En let op: de banaan zelf gebruik je ook niet, dus die kan je lekker opeten (of even bewaren in de koelkast).

De in stukjes gesneden schil gaat met wat water in een pan op het vuur om een paar minuten te koken. Vervolgens giet je het pannetje af. Voeg wel een klein beetje vocht toe (of laat wat in het pannetje zitten), dat helpt bij het blenden van de schillen. Vervolgens blend je de schillen met een staafmixer tot een gladde mousse.

taart van bananenschillen

Bake as normal

De taart kun je vervolgens maken zoals elke andere taart. Mix suiker en boter in een kom, voeg er twee eierdooiers aan toe en mix dan het bananenbeslag erbij. De droge ingrediënten mix je eerst door elkaar en vervolgens door het natte beslag. Bewaar het eiwit, deze klop je op en vouw je door het beslag heen zodat het lekker luchtig wordt.

Terwijl je taart lekker in de oven aan het bakken is, kun je een karamel glazuur maken om over de taart heen te strijken. In principe kun je elk smaakje maken wat jij wilt, als het maar lekker combineert met banaan.

Wil je het hele recept voor de bananenschiltaart bekijken? Bekijk dan de onderstaande video.

Banana Peel Cake with Brown Sugar Frosting | Genius Recipes

What looks like a banana cake, tastes like a banana cake, has the same ingredients as a banana cake-but turns out lighter and bouncier? Lindsay-Jean Hard’s incredible, ultra-fluffy layer cake made with … banana peels.

Let op:

Eet deze taart niet als je een latex-allergie hebt. In de schil van een banaan zitten dezelfde proteïnen als in latex. Maak ook van tevoren de schil goed schoon en gebruik bij voorkeur biologische bananen die zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen op de schil hebben zitten.

Banana’s!

taart van bananenschillen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.