Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Griekenland, Italië en de Franse Rivièra op je bord bij BARBOUNIA: het nieuwe restaurant van Schilo van Coevorden

In het Conservatorium Hotel gebeuren lekkere dingen! Dat wisten we natuurlijk al, door de oogstrelende gerechten die chef Schilo van Coevorden in Taiko serveert. Met restaurant BARBOUNIA doet hij daar nog een schepje bovenop. Een mediterraan schepje!

Je hoort het goed: het Conservatorium Hotel krijgt dus een nieuw restaurant dat zijn deuren vanaf 31 januari zal openen voor het grotere publiek.

BARBOUNIA

Onder de naam BARBOUNIA brengt Schilo van Coevorden een ode aan mediterrane smaken. Daarvoor combineert hij het beste van Griekenland, Italië en de Franse Rivièra.

Juist: drie mediterrane eetculturen met elk weer eigen gerechten en gebruiken. Juist die mediterrane verscheidenheid wil Schilo met zijn nieuwe zaak aan de kaak stellen, al hebben de drie regio’s in ieder geval ook één ding met elkaar gemeen. Zon!

De zon op je bord

Je leest het al: voor zonovergoten gerechten moet je voortaan dus niet meer richting Zuid-Europa. Want als BARBOUNIA’s glazen plafond en aangrenzend terras niet het nodige zonlicht vangen, dan op z’n minst wel wat er op je bord komt.

Met Catalaans kristalbrood kun je je laven aan dips als taramasalata en baba ganoush en in het pastasegment beloven lobsterlinguine en ravioli met courgettebloemen je carbcravings te stillen. Liever vlees of vis? Heb jij even geluk: de kans is groot dat je zalm, zeebaars of tournedos er op de houtskoolgrill wordt bereid.

BARBOUNIA
Bron: Nina Slagmolen

Schilo’s Signature dish

En dan is er nog Schilo’s signature dish: gefrituurde rode mul met amba-tahini. En als je weet dat rode mul ‘barbounia’ heet in het Grieks, dan snap je meteen waar de naam van de zaak zijn oorsprong heeft.

Rest er ons nog te vermelden dat er Italiaanse gelati op de dessertkaart staan en dat de wijnkaart een zorgvuldige mix van Siciliaanse, Sardijnse, Provençaalse en Spaanse wijnen bevat. Ofwel: dat je BARBOUNIA maar beter in je achterhoofd houdt bij je volgende bezoekje aan de hoofdstad.

Adres en openingstijden BARBOUNIA

Paulus Potterstraat 50

1071 DB Amsterdam

BARBOUNIA is geopend voor ontbijt, lunch, brunch, aperetivo en diner van maandag t/m zondag van 07:00u tot 22:00u. Reserveren kan via de website van BARBOUNIA

BARBOUNIA
Bron: Nina Slagmolen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.