Restaurant Taiko in Amsterdam heeft nu zijn eigen sojasaus!

Restaurant Taiko in het Conservatorium Hotel in Amsterdam is één van onze favoriete restaurants. Tomasu Рlokaal gebrouwen sojasaus uit Rotterdam (!) Рis één van onze favoriete sojasauzen. Je begrijpt dat we behoorlijk enthousiast werden toen we hoorden dat Taiko nu zijn eigen sojasaus lanceert: gebrouwen in samenwerking met Tomasu.

De sojasaus van Taiko speelt een behoorlijk prominente rol in het nieuwe menu van het restaurant. Dat draait namelijk om een opvallend hoofdingredi√ęnt: soja. Eerder bouwde chef Schilo van Coevorden al menu’s rondom¬†Wagyu, wasabi en Red King Crab, ditmaal is het de beurt aan soja als main ingredi√ęnt.

Taiko sojasaus van Tomasu

Ode aan de sojaboon

Het menu heet The Circle of Soy-menu en is een eerbetoon aan de nederige sojaboon. Met name het proces van droge boon naar spruit, naar plant die weer nieuwe sojabonen produceert. Al die facetten van de sojaboon komen voorbij in het menu, tot en met de desserts aan toe.

Zo eet je bijvoorbeeld een gerechtje als ‘Tofu foie’ met miso en umeboshi of ‘Sprouting soy’ met uni¬†(zee-egel) en yuzu.

Taiko soja menu

Taiko’s eigen sojasaus

Natuurlijk komt ook sojasaus – √©√©n van de topstukken uit de Aziatische keuken – veelvuldig om de hoek kijken in het nieuwe menu van Taiko. Heel bijzonder is het dan ook dat Taiko daarvoor de samenwerking aangaat met Tomasu. Oftewel: de enige micro-gebrouwen sojasaus van Europa (afkomstig uit Rotterdam). Taiko heeft nu zijn eigen sojasaus, m√©t een heel bijzonder ingredi√ęnt : duindoornbes.

Je kunt de speciale sojasaus vanaf 18 september kopen in het restaurant voor¬†‚ā¨ 25,- per fles. Wil je het hele menu ervaren? Dat snappen we! Taiko’s¬†The Circle of Soy-menu is tot september 2019 te proeven in Taiko Amsterdam.

Dit vind je vast ook interessant:

Taiko sojasaus

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Restaurant Taiko in Amsterdam heeft nu zijn eigen sojasaus!
Sluiten