Zo maak je je favoriete stamppot zomerproof

Culy 29 apr 2014 Inspiratie

Dat stamppot echte winterkost is, geloven wij allang niet meer. Je kunt namelijk ook heerlijke zomervarianten maken die niet zwaar op de maag liggen, maar juist fris en licht zijn.

Om een zomerse stamppot te maken is het lekker als je niet al te zware ingrediënten gebruikt. Ook hoef je niet altijd gewone aardappelen te gebruiken, bietjes of zoete aardappelen kun je bijvoorbeeld ook prima stampen! Wij delen graag een aantal lekkere combinaties met je.

1. Andijviestamppot met cherrytomaatjes
Aan de klassieke andijviestamppot kun je een zomerse twist geven door er wat cherrytomaatjes aan toe te voegen. Dit geeft je stamppot een beetje een zoete smaak en dat is in combinatie met de aardappelpuree en de frisse andijvie weer ‘ns wat anders.

2. Doperwtjes stamppot
In de zomer zijn er weer verse doperwten verkrijgbaar. Het is even een werkje om ze uit de peulen te halen, maar dan heb je wel superknapperige erwtjes. Kook ze in melk, meng ze door aardappelpuree en doe er wat gehakte munt doorheen en je hebt een fijne zomerse stamppot!

10466966653_830b8493b8_z

Bron: Flickr

3. Witte bonenstamppot met prei
Witte bonen zijn ideaal om te pureren. Beetje gesmoorde prei erdoorheen en ook nu heb je een fris gerecht op tafel. Doe er nog wat gerookte kip doorheen en je hebt een compleet maal.

4. Stamppot van zoete aardappel
Je kunt in plaats van normale aardappelen ook zoete aardappelen in een stamppot gebruiken. Zeker lekker in combinatie met feta, koriander en wat veldsla of verse spinazie. Probeer dit recept eens en pureer de zoete aardappel in plaats van hem in de schil te laten: succes gegarandeerd. Ook verrassend met geroosterde pecannoten erdoor.

Zoete aardappel stock

5. Bietenstamppot met prei en geitenkaas
Ook rode bieten lenen zich goed voor een puree en deze gaan mooi samen met feta. Heerlijk voor als je trek hebt in een lichte stamppot tijdens zomerse dagen.

6. Rucolastamppot
Rucola door je aardappelpuree (of andere puree) geeft een hele fris-pittige ondertoon. Voeg ook nog wat basilicumblaadjes en tomaatjes toe en je smaakpapillen worden zeker aangewakkerd! Check dit recept voor een heerlijke rucolastamppot met een Italiaanse twist.

Reageer op artikel:
Zo maak je je favoriete stamppot zomerproof
Sluiten