Redactie
Redactie Inspiratie 15 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je je favoriete stamppot zomerproof

Dat stamppot echte winterkost is, geloven wij allang niet meer. Je kunt namelijk ook heerlijke zomervarianten maken die niet zwaar op de maag liggen, maar juist fris en licht zijn.

Om een zomerse stamppot te maken is het lekker als je niet al te zware ingrediënten gebruikt. Ook hoef je niet altijd gewone aardappelen te gebruiken, bietjes of zoete aardappelen kun je bijvoorbeeld ook prima stampen!

Summerproof stamppot

Wij delen graag een aantal lekkere combinaties met je.

1. Andijviestamppot met cherrytomaatjes

Aan de klassieke andijviestamppot kun je een zomerse twist geven door er wat cherrytomaatjes aan toe te voegen. Dit geeft je stamppot een beetje een zoete smaak en dat is in combinatie met de aardappelpuree en de frisse andijvie weer ‘ns wat anders.

2. Doperwtjes stamppot

In de zomer zijn er weer verse doperwten verkrijgbaar. Het is even een werkje om ze uit de peulen te halen, maar dan heb je wel superknapperige erwtjes. Kook ze in melk, meng ze door aardappelpuree en doe er wat gehakte munt doorheen en je hebt een fijne zomerse stamppot!

3. Witte bonenstamppot met prei

Witte bonen zijn ideaal om te pureren. Beetje gesmoorde prei erdoorheen en ook nu heb je een fris gerecht op tafel. Doe er nog wat gerookte kip doorheen en je hebt een compleet maal.

4. Stamppot van zoete aardappel

Je kunt in plaats van normale aardappelen ook zoete aardappelen in een stamppot gebruiken. Zeker lekker in combinatie met feta, koriander en wat veldsla of verse spinazie. Probeer dit recept eens en pureer de zoete aardappel in plaats van hem in de schil te laten: succes gegarandeerd. Ook verrassend met geroosterde pecannoten erdoor.

Zoete aardappel van de barbecue

5. Bietenstamppot met prei en geitenkaas

Ook rode bieten lenen zich goed voor een puree en deze gaan mooi samen met feta. Heerlijk voor als je trek hebt in een lichte stamppot tijdens zomerse dagen.

6. Rucolastamppot

Rucola door je aardappelpuree (of andere puree) geeft een hele fris-pittige ondertoon. Voeg ook nog wat basilicumblaadjes en tomaatjes toe en je smaakpapillen worden zeker aangewakkerd! Check dit recept voor een heerlijke rucolastamppot met een Italiaanse twist.

Ook handig: Alwéér stamppot? Zo geef je je prakkie een twist en De beste manier om stamppot in te vriezen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.