Redactie
Redactie Dineren 9 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Brouwerij Troost

Sinds kort zit er in de Amsterdamse Pijp een brouwerij. Bij Brouwerij Troost worden de drie bieren van de tap zelf gebrouwen.

In het voormalige klooster aan het Cornelis Troostplein zijn de eigenaren van Café Kostverloren een eigen brouwerij begonnen. Bij Troost kun je kiezen uit drie bieren: blond, Weizen en IPA. Blond bier is het welbekende lichtblonde bier met een frisbittere afdronk. Een biertje dat je lekker door kunt blijven drinken. Weizen is traditioneel Duits witbier. De Weizen bij Troost is wat bitterder dan normaal Duits witbier.

En dan IPA, ofwel Indian Pale Ale. Een heel bijzonder biertje. IPA bier werd oorspronkelijk door de Engelsen gemaakt om mee te kunnen nemen op lange zeereizen naar India. IPA is een donkerblond biertje met veel hop, een flink bittere smaak en een bloemige geur.

Troost2

Naast een brouwerij is Troost ook een proeflokaal. Want de eigenaren zijn van mening dat bij bier een goed maal hoort. Op het menu staan heel de dag goede borrelhappen, flammkuchen, zoetigheden en soepen. ‘s Middags kun je terecht voor lekkere (club-) sandwiches en ‘s avonds voor heerlijke burgers of klassiekers als spareribs of saté.

Leuk detail: je kunt bij Brouwerij Troost ook samen met een groep vrienden een muurtap reserveren. Onbeperkt bieren dus!

Troost3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.