Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Restaurants 12 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Bankoh in Nijmegen eet je heerlijk Aziatisch met een twist

Hou je van Aziatisch eten? En vind je het nog lekkerder als het nét een beetje anders dan anders is? Dan ben je bij Bistrobar Bankoh aan het juiste adres. Bij dit restaurant in Nijmegen eet je Asian food met een twist. Verdraaid lekker!

Het voelt alsof je een avondje in Bankoh bent. Deze bar laat je meereizen, zodat jij je verbonden voelt met de wereld. Je komt terecht ‘in het middelpunt van smaak’. Dat klinkt veelbelovend… Tijd om te kijken wat er op het menu staat dus.

Het menu van Bistrobar Bankoh

De kaart is allesbehalve klein te noemen. Een oneindige lijst aan smaakvolle hapjes en gerechten, die de keuze lastig maken voor je. Je kunt er terecht voor streetfood, zoals fish cakes (viskoekjes van rood-baars) en lemper jackfruit; zacht gestoofd jackfruit in kleefrijst.

Doet dit je al watertanden? Pak er dan maar een extra kwijlbakje bij voor de hoofdgerechten. Ga voor de steak tartare met gembertapioca en limoenblad. Of voor de fake tartare met tomaat met kokos-limoensaus en gepofte rijst, als je liever geen vlees eet. De bloemkool madres – gebakken bloemkool in curry met specerijenyoghurt – zetten wij in ieder geval op ons to-eat lijstje!

Bistrobar Bankoh
Beeld: Moon Jansen Photography

Rijsttafel en specials

Naast de gerechten is er nog meer keuze. Zo kun je ook gaan voor een rijsttafel ‘chef agus’ voor 30 euro p.p. Je hebt de keuze uit babi ketjap, bestaande uit varkensvlees in ketjap, saté ayam, saté kambing (geit in ketjap), sajoer lodeh met groenten in kokosbouillon en nog veel meer.

Ook staan er specials op het menu van de bistrobar. Met bovenaan de vleesspecial in Bankoh: Bankoh saté met vier stokjes saté, vier soorten vlees en vier verschillende marinades. Verwacht ook de Bankoh fish als catch of the day. Oftewel: een wisselende hele vis.

bistrobar bankoh
Beeld: Moon Jansen Photography

Kers op de taart

De kers op de taart ontbreekt natuurlijk niet. Ze serveren er ook toetjes met een twist. Zoals bubur injin: een zwarte-rijstpudding met kokos, pandan en mangocoulis. Of chocoladeganache met gegrilde peper en calamansi-ijs. Wil je het nog een tikkie zoeter? Dan is de banana cake met pindacrunch en karamel vast iets voor je.

Als klapper op de vuurpijl eet je dit alles ook nog eens met een uitzicht waar je U tegen zegt. Vanaf je tafeltje dat vol staat met lekkere gerechten, heb je een prachtig uitzicht op Nijmegen aan de Waal. Genieten!

bistrobar bankoh
Beeld: Moon Jansen Photography

Adres Bistrobar Bankoh

Kaapstander 286
6541 EX Nijmegen

Bistrobar Bankoh in Nijmegen is iedere dag geopend vanaf 17.00 uur. Voor meer informatie en om te reserveren kijk je natuurlijk eventjes op de website.

Heerlijke restaurants in Nijmegen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.