De perfecte chewy chocolate chip cookies van Miljuschka

Je hebt twee soorten mensen. Mensen die van harde, droge chocolate chip cookies houden (zoals die uit een pak uit de supermarkt), en mensen die de zachte, chewy soort het lekkerst vinden. Wij behoren tot de laatste categorie – duh. Zo ook Miljuschka Witzenhausen, die haar favoriete recept met ons deelde.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Roer de bloem en baking soda door elkaar. Mix de boter met de twee soorten suiker in een staande mixer of met een handmixer. Het moet glad en luchtig worden. Voeg het zout, de vanille en eieren toe aan de boter. Mix een minuut.

Meng de bloem erdoor (voorzichtig met de mixer of handmatig met een spatel). Doe dit niet te lang, anders activeer je de gluten en wordt het deeg taai. Roer de chocolate chips erdoor. Zodra het gemengd is, stoppen met roeren!

Stock Chocolate chip cookies0001

Wil je grote koekjes? Verdeel het deeg dan in balletjes ter grootte van een golfbal, anders de helft kleiner. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, maar zorg dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit: ze worden namelijk twee keer zo lang en twee keer zo breed! Je zult dus het deeg over meerdere bakplaten moeten verdelen. (Tip: dit deeg laat zich ook prima invriezen als je er een mooie rol van maakt en deze verpakt met plastic folie).

Bak de koekjes 8 tot 10 minuten op 175 graden. Laat afkoelen op een rekje. Wellicht zien ze er nog te zacht uit, maar don’t worry: zo zijn ze juist heerlijk chewy!

Stock Chocolate chip cookies0003